Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
870334_0001.png
870334_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 28. juni 2010Sagsnr.: 5766Dok.nr.: 105894
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 4. Juni 2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 414 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Kristen Touborg (SF).

Spørgsmål 414:

”Vil ministeren uddybe, hvad det konkret betyder, når ministeren udtaler: "Jeg harderfor bedt Fødevarestyrelsen om at holde grundigt øje med, om menukorteneholder, hvad de lover, når de er på "Smileybesøg" hos en restaurant eller café i denkommende tid. Den forstærkede indsats er jeg sikker på vil have enafskrækkende og præventiv effekt over for de restauranter, der "vildleder" "?”

Svar:

På baggrund af kontrolprojektet beskrevet i min besvarelse af spørgsmål 413, vilFødevarestyrelsen styrke vejledningen af de tilsynsførende, så det gerne skulle blivenemmere for fødevareafdelingerne at have særligt fokus på anprisninger irestauranternes menukort.Mærkningsvejledningen vil i første omgang blive udvidet med en beskrivelse afområdet. Formålet med dette er, at gøre reglerne mere tydelige for virksomhederne.Der bliver også udarbejdet en særlig kontrolvejledning. Det gør det nemmere for detilsynsførende at kontrollere området, når de er på tilsyn i restauranter/caféer i denkommende tid. Med dette ekstra fokus og den opmærksomhed, der har været omkringprojektet, er jeg overbevist om, at de erhvervsdrivende gør sig ekstra umage for at leveop til deres ansvar.
I forbindelse med planlægningen af Fødevarestyrelsens fremtidige kontrolkampagner vilder blive taget stilling til, om anprisninger i restauranternes menukort skal gøres tilgenstand for en egentlig kontrolkampagne.
Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær
2