Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 25. juni 2010Sagsnr.: 5738Dok.nr.: 108056
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 2. juni 2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 399 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).Spørgsmål 399
”Hvad er ministerens vurdering af testresultatet?”Svar
Jeg finder det helt uacceptabelt, at det fortsat er problemer med afsmitning af ftalater fraemballage og andre fødevarekontaktmaterialer. Det er vanskeligt at vurderetestresultaterne konkret, fordi der mangler detaljer om, hvordan testen er gennemført.Der er grænseværdier i lovgivningen for afsmitning fra plastemballage, procesudstyro.lign. Der er ikke konkrete grænseværdier for ftalater som miljøforureninger ilovgivningen endnu. Det betyder dog ikke, at der ikke skal foretages ensundhedsmæssig vurdering af konkrete indhold.Virksomheder og fødevarekontrol skal vurdere det konkrete indhold i olivenolie. Detskal de gøre med udgangspunkt i EU’s Fødevareautoritet, EFSA’s vurdering af ftalaterog den TDI (tolerable daglige indtag) der er fastsat af EFSA. Citatet i artiklen om”Lovgivningen sætter ingen grænser for, hvor mange ftalater der må være i fødevarer”er således ikke retvisende.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø