Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
844476_0001.png
844476_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 12. maj 2010Sagsnr.: 5282Dok.nr.: 88103
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 29. april 2010stillet følgende spørgsmål nr. 320 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 320:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del - samrådsspørgsmålAW, AX og AY den 28. april 2010 om kosttilskuddet Reduxin oversende dettalepapir, der lå til grund for besvarelsen?”

Svar:

Efter afholdelse af samråd den 28. april 2010 om kosttilskudsproduktet Reduxin har detvist sig, at der er behov for en præcisering af talen.Det drejer sig om det sidste afsnit på side 4 i talen under punktet ”Farlige kosttilskud påudenlandske hjemmesider”. I talen står der: ”Hvis Fødevarestyrelsen konstaterer, at dermarkedsføres farlige kosttilskud fra en hjemmeside rettet mod flere landes forbrugereadvares alle EU-landenes myndigheder via rapid alert systemet.”Der skulle derfor i talen have stået:”Hvis Fødevarestyrelsen konstaterer, at farlige kosttilskud er blevet solgt til eller fra endansk virksomhed via et andet EU-land, kan alle EU-landenes myndigheder advares viarapid alert systemet.”Rapid alert systemet anvendes således alene, hvis en farlig fødevare herunderkosttilskud er blevet solgt fra Danmark til andre EU-lande eller indkøbt til Danmark fra
andre EU-lande. Det kan i øvrigt oplyses, at advarsler i rapid alert systemet altid bliverudsendt på baggrund af en konkret vurdering af sagen.Jeg kan desuden oplyse, at jeg har bedt Fødevarestyrelsen om at tage initiativ til endrøftelse ved kommende møde i Den Stående Komite for Fødevarekæden ogDyresundhed (SCoFCAH) om andre medlemsstaters håndtering af ulovlige kosttilskud,som sælges fra udenlandske hjemmesider. Medio maj er der planlagt et nordisknetværksmøde om kosttilskud og novel food, hvor de nordiske fødevare- oglægemiddelstyrelser udveksler aktuelle problemstillinger. Danmark har foreslået, at derpå mødet sker en informationsudveksling om kontrollen med kosttilskud (både farligeprodukter og produkter med vildledende anprisninger), som sælges via internettet.Endvidere har Danmark foreslået, at der sker et tættere samarbejde mellem de nordiskelande om den pågældende problemstilling../.Talepapiret, der lå til grund for min afholdte tale i forbindelse med afvikling afsamrådsspørgsmål AW, AX og AY den 28. april 2010, er vedlagt denne besvarelse.
Henrik Høegh
/Gundula Maria Kjær
2