Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
844310_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 12. maj 2010Sagsnr.: 5203Dok.nr.: 90156
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26.04.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 304 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Bjarne Laustsen (S).

Spørgsmål 304:

”Mener ministeren, at de tolerancer, der ifølge Kommissionens forslag om ændring afbilag IV til Europa-Parlamentets og Rådets forordning 767/2009 om markedsføring oganvendelse af foder, harmonerer med de krav myndighederne stiller tilsvineproducenternes udledning af fosfor til miljøet, jf. FLF alm. del - bilag 226?”

Svar:

Danmark har under forhandlingerne af bilag IV lagt stor vægt på, at de nye regler ogsåskal understøtte indsatsen for at begrænse udledningen af fosfor fra husdyrproduktionentil miljøet. I dag tillades et langt større indhold af fosfor i foder end det, der vil blivetilladt fremover. De nye regler er mere restriktive og vil skabe et klart incitament forfoderindustrien og husdyrproducenterne til at skærpe præcisionen ved dosering ogtildeling af fosfor i foderet, så foderet ikke indeholder mere fosfor end absolutnødvendigt under hensyntagen til dyrenes fysiologiske behov.Efter de nye regler skal man fremover også deklarere indholdet af fosfor i fuldfoder.Med de nugældende bestemmelser er det kun obligatorisk at deklarere fosfor itilskudsfoder. De nye regler sikrer således husdyrproducenterne mere fyldestgørendeoplysninger om foderets indhold af fosfor og giver dermed bedre mulighed for at vælgedet rette foder.
Henrik Høegh/Kim Holm Boesen