Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
836768_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. april 2010Sagsnr.: 4924Dok.nr.: 81599
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. april 2010 stil-let følgende spørgsmål nr. 286 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 286:

”Vil ministeren oplyse, hvor udbredt MRSA-bakterien er i svinebesætninger i Danmark,og hvilke tiltag har ministeren sat i værk for at sikre, at den ikke spredes både tilmennesker og dyr?”

Svar:

Jeg vil henvise til min besvarelse af spørgsmål 284 f.s.v.a. udbredelsen af MRSA-bakterien og til min besvarelse af spørgsmål 285 f.s.v.a. tiltag for at undgå smittespred-ning.I forhold til smittespredning er det samtidig vigtigt at bemærke, at MRSA-bakterier ikkeoverføres fra dyr til mennesker via kød, og den betragtes derfor ikke som en fødevarebå-ren bakterie. Dyr, der er smittet med MRSA, bliver ikke syge af bakterien, og der erderfor heller ikke tale om en dyresundhedsmæssig problemstilling.Derimod sker smitteoverførsel ved direkte kontakt med smittede dyr, hvor den forhån-denværende viden tyder på, at smittespredningen kun sker ved nær, daglig kontakt, menspersoner med tilfældig kontakt til svinebesætninger smittes ikke så let.
Henrik Høegh
/Erik Andersen