Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 12. april 2010Sagsnr.: 4710Dok.nr.: 76608
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. marts 2010stillet følgende spørgsmål nr. 263 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).Spørgsmål 263:
”Når God Landbrugsmæssig Praksis lægges til grund for regeringens tilslutning til enforøgelse af brugen af pesticider, betyder det dermed, at regeringen ikke forholder sig tilslutbrugerens risiko for udsættelse af pesticidrester i fødevarer?”Svar:
Selvfølgelig tages der hensyn til slutbrugerens risiko for udsættelse af pesticidrester ifødevarer. Forudsætningen for at en grænseværdi kan godkendes er, at den ersundhedsmæssigt acceptabel, og dette undersøges altid, inden der fastsættes engrænseværdi.Grænseværdierne for restindhold af pesticider i fødevarer fastsættes ud fra den lavestmulige mængde, som skal til for at pesticiderne effektivt kan bekæmpe insekter og andreskadevoldere (God Landbrugsmæssig Praksis). Hvis restindholdet ved en foreslåetanvendelse ikke vurderes som sundhedsmæssig acceptabelt, vil denne anvendelse ikkeblive tilladt../.I vedlagte bilag er det beskrevet, hvordan der sættes grænseværdier.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø