Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
824618_0001.png
824618_0002.png
J.nr. 2010-238-0089Dato: 8. april 2010
TilFolketinget – Udvalget for Fødevare, Landbrug og Fiskeri
Hermed svar på spørgsmål nr. 238 af 16. marts 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen
/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 238:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad ministeren baserer sine påstande, om at chips inde-holder store mængder af mættede fedtstoffer, på, jf. indslag i Radioavisen den 12. marts2010.”

Svar:

Jeg har mine oplysninger fra DTU Fødevareinstituttet, Fødevaredatabanken – version 7.01,hvorefter ”kartoffel, chips (franske kartofler)” indeholder 13,6 gram mættede fedtsyrer pr.100 gram af fødevaren.Oplysningen fra DTU kan findes på Internettet under: www.foodcomp.dk
Side 2