Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og FiskeriChristiansborg
Finansministeren
8. marts 2010
Svar på Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris spørgsmålnr. 212 af 23. februar 2010 (FLF- Alm. del ) stillet efter ønske fraPia Olsen Dyhr (SF).Spørgsmål:
Fødevarestyrelsen har i publikationen ”Sund mad på arbejde – fra målsætning tilhandling” defineret ”et væsentligt udbud af økologiske fødevarer” som en gen-nemsnitlig andel på minimum 30 pct. økologi. Publikationen tager udgangspunkt icirkulæret om personalekantiner. Betyder finansministerens tidligere svar vedrø-rende en definition af ”et væsentligt udbud” et tilbagetog i forhold til Fødevare-styrelsens tolkning ?Svar:
Det lægges til grund, at der henvises til svaret af 14. december 2009 på spørgsmål21 stillet af Folketingets Finansudvalg den 26. november 2009.Efter afgivelsen af dette svar, er Finansministeriets cirkulære om personalekanti-ner m.v. (cirkulære af 28. januar 2008) blevet ophævet ved Finansministeriets cir-kulære nr. 6 af 27. januar 2010 om Budgetvejledning 2010. Forud for udstedelsenaf cirkulæret af 27. januar 2010, var aktstykke nr. 82 om Budgetvejledning 2010blevet tiltrådt af Finansudvalget den 21. januar 2010.Som led i Finansministeriets revision af Budgetvejledning 2006 blev gennemførten regelforenkling vedrørende administrative forskrifter på Finansministerietsressortområde. I denne forbindelse blev cirkulæret om personalekantiner m.v.ophævet. De bevillingsmæssigt relevante dele af cirkulæret er videreført direkte iden nugældende Budgetvejledning 2010 punkt 2.4.15. Budgetvejledningens punkt2.4.15. regulerer ikke spørgsmålet om udbud af økologiske fødevarer. Der er såle-des ikke længere nogen regulering vedrørende økologiske fødevarer i personale-kantiner i Finansministeriets regi.Med venlig hilsenClaus Hjort Frederiksen
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk