Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. marts 2010Sagsnr.: 4010Dok.nr.: 61778
Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 8. februar 2010stillet spørgsmål nr. 194 (Alm. Del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).Spørgsmål 194:
”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor kød der blevet behandlet med teknikkernemekanisk tenderiseret, tenderization eller needling ikke mærkes tydeligt med oplysningerom dette?”
Svar:
Ifølge mærkningsbekendtgørelsen er der krav om, at varebetegnelsen ledsages afoplysning om en fødevares særlige behandling, hvis en undladelse af dette vil kunneskabe tvivl om varens beskaffenhed hos køberen.Desuden følger det af mærkningsbekendtgørelsen, at mærkning skal omfatte enbrugsanvisning, hvis en undladelse heraf vil kunne indebære, at forbrugeren ikkeanvender den pågældende fødevare på den rette måde.Det vil således bero på en konkret vurdering, hvorvidt mærkningsbekendtgørelsensbestemmelser medfører krav om mærkning.
Henrik Høegh
/Rikke Susanne Bastian