Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 4. februar 2010Sagsnr.: 3539Dok.nr.: 51219
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14.01.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 149 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).Spørgsmål 149:
”Vil ministeren oplyse, hvilke dele af svins organer og legemsdele der undersøges forkviksølv i de ca. 60 prøver, som Fødevarestyrelsen årligt udfører?”Svar:
Fødevarestyrelsen udtager årligt ca. 60 prøver fra svin, som analyseres for kviksølv.Prøverne har typisk været udtaget som 50 prøver fra kød, 5 prøver fra lever og 5 prøverfra nyre.
Eva Kjer Hansen
/Katrine Lindegaard