Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
FLF Alm.del
Offentligt
783320_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. januar 2010Sagsnr.: 3214Dok.nr.:
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18.12.2009 stilletfølgende spørgsmål nr. 126 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålene er stilletefter ønske fra Pia Olsen Dyhr.

Spørgsmål 126:

”Vil ministeren oplyse, om der udtages stikprøver af kviksølvindholdet i ferskeslagtervarer, og såfremt det ikke er tilfældet, burde de veterinære myndigheder så ikkepåbegynde det?”

Svar:

Analyser for kviksølv i animalske fødevarer indgår i Fødevarestyrelsens kontrol,herunder analyseres årligt omkring 60 prøver fra svin. Niveauerne af kviksølv i kød erlave, og hovedparten af resultaterne ligger under detektionsgrænsen.
Eva Kjer Hansen
/Heidi Søltoft