Erhvervsudvalget 2009-10
ERU Alm.del
Offentligt
812585_0001.png
812585_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
12. marts 2010

Endelig besvarelse af spørgsmål 99 alm. del stillet af

Erhvervsudvalget den 16. december 2009 efter ønske fra Thomas

Jensen (S).

Spørgsmål 99:

Ministeren bedes redegøre for arbejdet i den af By- og Landskabsstyrel-sen og Erhvervs- og Byggestyrelsen nedsatte følgegruppe?a. Hvem er / har været medlemmer af følgegruppen?b. Hvilke organisationer og interessegrupper følgegruppens medlemmerrepræsenterer?c. Er der forbrugerrepræsentanter repræsenteret i følgegruppen?d. Er der sundhedsfaglige eksperter repræsenteret i følgegruppen?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for By- og Landskabsstyrelsen og Erhvervs-og Byggestyrelsen, der har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:”I efteråret 2007 besluttede By- og Landskabsstyrelsen og Erhvervs- ogByggestyrelsen i fællesskab at igangsætte en række projekter, der skulledanne baggrund for at sikre, at reglerne for henholdsvis drikkevandskva-liteten og VA-godkendelsen var i orden. Projekterne drejede sig om:1. Undersøgelse af omfang og opbygning af andre europæiske landesVA-godkendelsesordninger, hvor vandforsyning og installationsprak-sis er sammenlignelig med den danske.2. Udarbejdelse og verificering af model og metode for prøvetagning afvand hos forbrugere til vurdering af ugentligt gennemsnit af indtagetdrikkevand.3. Eftervisning af metode for prøvetagning til vurdering af ugentligtgennemsnit af indtaget drikkevand.4. Undersøgelse af niveau for afgivelse af nikkel, bly og cadmium fraforbrugeres installationer.Alle fire undersøgelser er offentliggjort.I tilknytning til projekterne nedsatte By- og Landskabsstyrelsen og Er-hvervs- og Byggestyrelsen en følgegruppe. Hovedopgaven for følgegrup-pen var at drøfte projekternes design og resultater samt rådgive By- ogLandskabsstyrelsen og Erhvervs- og Byggestyrelsen om brugen af under-søgelsernes konklusioner og resultater.Følgegruppen bestod af følgende organisationer: DANVA (Dansk Vand-og Spildevandsforsyning), FVD (Foreningen af Vandværker i Danmark),
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
Veltek (VVS og EL-tekniske Leverandørers Brancheforening), Tekniq(Installatørernes Organisation inden for el- og vvs-branchen), DanskStandard (Danmarks standardiseringsorganisation), ETA-Danmark A/S(ETA-Danmark er det danske godkendelsesorgan for byggeprodukter ogudsteder VA-godkendelser på vegne af Erhvervs- og Byggestyrelsen),Københavns Energi A/S (Forsyningsvirksomhed af bygas, vand og var-me) og FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører).Følgegruppen var således bredt sammensat af interessenter med faglig vi-den om drikkevandskvalitet og praktisk erfaring med VA-godkendelsesordningen. Da undersøgelsen var af teknisk karakter blevder ikke inddraget forbrugerrepræsentanter og sundhedsfagligeeksperter”.