Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
831010_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 24. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 97alm. del, stillet efter ønske fra Per Husted (S), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 97:

"Vil det være positivt for den danske forsyningssikkerhed, betalingsbalance og sam-fundsøkonomi, hvis barmarksværkerne i fremtiden bruger mindre naturgas, såledesat reserverne af dansk naturgas kan holde længere, og der således går længere tid,før det er nødvendigt at importere naturgas fra f.eks. Rusland?"

Svar:

Barmarksværkernes andel af det samlede danske forbrug af naturgas er på ca. 2 pct.Den eventuelt sparede mængde naturgas kan enten eksporteres eller produceressenere.Når der bruges mindre naturgas, skal der bruges andre brændsler i stedet. Det kanvære importerede brændsler, da der på kort sigt kan forventes et øget forbrug af kultil elproduktion. Forbruget af biomasse til produktion af fjernvarme vil også stige. Derkan være tale om dansk halm og træflis eller typisk importerede træpiller. Den sam-fundsøkonomiske og betalingsbalancemæssige virkning heraf vil selvfølgelig afhæn-ge af de nuværende og fremtidige priser på både naturgas, kul og biomasse.20. april 2010J.nr. 1003-0293
Med venlig hilsen
Lykke Friis