Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
824018_0001.png
824018_0002.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 16. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 84alm. del, stillet efter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.9. april 2010

Spørgsmål 84:

"Ministeren bedes kommentere pressemeddelelsen af 26. februar 2010 fra DanmarksVindmølleforening: "Kom i land, Lykke" og det tilhørende notat: "Den rigtigevindkraftudbygning. Samfundsøkonomiske gevinster, især ved landmøller" og oplyse,om regeringen vil følge de anbefalinger, Danmarks Vindmølleforening fremkommermed."

Svar:

Regeringen offentliggjorde den 26. februar 2010 sin Redegørelse om energiforsy-ningssikkerheden i Danmark. Redegørelsen er det første af en række initiativer påenergiområdet for at få et solidt og velunderbygget grundlag for at fastlægge denfremtidige energipolitik. Regeringen vil således i løbet af året fremlægge en rækkeenergi- og klimapolitiske initiativer, som bidrager til opfyldelse af regeringens visionom at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler. Inden sommerferien præsente-rer regeringen en handlingsplan for vedvarende energi frem til 2020, som skal sen-des til EU-kommissionen. Hertil kommer, at regeringen i forlængelse af Klimakom-missionens rapport, som offentliggøres i efteråret 2010, vil præsentere et oplæg til,hvordan og hvornår Danmark kan blive uafhængig af fossile brændsler.Der er ingen tvivl om, at vindområdet fortsat vil være et væsentligt element i VE-udbygningen i Danmark, både til lands og til vands. Vindpotentialet er størst på ha-vet, men det er til gengæld dyrere at udbygge på havet i forhold til på land. Derfor vilregeringen også i samarbejde med kommunerne fortsætte arbejdet med at øge op-stillingen af vindmøller på land. Jeg kan oplyse, at kommunerne er godt i gang medat planlægge for vindmøller i de kommende kommuneplaner.
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
Samlet mener jeg, at Danmark er godt i gang med en solid udbygning af vindkraften,så vi udnytter det store vindpotentiale.
Med venlig hilsen
Lykke Friis