Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
792982_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 8. januar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 38alm. del, stillet efter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 38:

"Af den energipolitiske aftale af 21. februar 2008 fremgår, at der med hensyn til ud-bredelse af intelligente elmålere skal laves et "oplæg om mulighederne for udbredel-se inden 1. oktober 2008". Vil ministeren redegøre for, hvordan det går med udarbej-delsen af dette oplæg, og for status for fastsættelse af normer for de nye intelligenteelmålere, samt de status for netselskabernes vedtagelser om og realisering af ud-skiftning til nye intelligente elmålere?"

Svar:

Det af den energipolitiske aftale af 21. februar 2008 aftalte oplæg om mulighedernefor udbredelse af intelligente målere blev forelagt parterne bag den energipolitiske af-tale i efteråret 2008.Hvad angår fastsættelse af normer for intelligente elmålere, er det planen at udmeldeminimumskrav til de intelligente målere, som elselskaberne på eget initiativ opsætter.Energistyrelsen har udarbejdet et forslag til lovændring, som indgår i det udkast tillovforslag om ændring af bl.a. elforsyningsloven, som netop har været i høring ogforventes fremsat i Folketinget i begyndelsen af marts. Såfremt lovændringen vedta-ges i Folketinget, skal der udarbejdes en bekendtgørelse herom.En række større og mindre netvirksomheder har installeret eller er i fuld gang med atinstallere nye elmålere hos alle kunder, der i et vist omfang kan nyttiggøres i forbin-delse med en forbrugers intelligente elforbrug. Inden for en overskuelig tid forventessåledes omkring halvdelen ud af 3 millioner elmålere på landsplan at være udskiftetmed en ny og moderne måler.2. februar 2010
Med venlig hilsen
Lykke Friis