Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
779798_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 10. december 2009 stillet mig følgende spørgsmål30 alm. del, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 31

"Har Danmark modtaget henvendelser fra andre lande vedrørende mulig svindel viahandler foretaget af virksomheder i det danske kvoteregister?"

Svar:

Jeg kan alene redegøre for henvendelser, Klima- og Energiministeriet har modtagetfra andre lande. Jeg har ikke grundlag for at oplyse om omfanget af henvendelser tilSKAT eller politi.Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål nr. S 572, er de europæiske kvote-registre koblet sammen igennem et elektronisk netværk. Registrene udveksler inden-for registerforordningens rammer oplysninger.Det danske register har modtaget forespørgsler fra det franske register om kontakt-oplysninger relateret til specifikke kontonumre i det danske register. Forespørgslenvedrørte angiveligt efterforskning af momssvindel.Herudover er det danske register fra England blevet anmodet om at spærre et antalkonti i det danske register på baggrund af domstolsafgørelser i England. Det fremgårikke, hvad baggrunden er for disse.
Dato 23. december 2009J.nr. 1004-0066
Med venlig hilsen
Lykke Friis