Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
890425_0001.png
890425_0002.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 2. september 2010 stillet mig følgende spørgsmål209 og 210 alm. del, stillet efter ønske fra Mogens Jensen (S), som jeg hermed skalbesvare.
16. september

Spørgsmål 210:

"Hvad har ministeren tænkt sig at gøre for at sikre, at transformerstationen byggeshurtigere til gavn for både miljøet og de mennesker, der skulle sikres beskæftigelsegennem opførelse og vedligeholdelse af vindmøllerne?"

Svar:

Projektet skal bl.a. godkendes i Energistyrelsen efter elforsyningsloven, og selskabetkan bede Energitilsynet om en forhåndstilkendegivelse af, om projektet kan anses forat være en nødvendig nyinvestering. Energistyrelsen har godkendt projektet, jf. afgø-relse af 14. september 2010. Netselskabet har desuden over for Energistyrelsen op-lyst, at den øvrige del af arbejdet tilrettelægges på en sådan måde, at stationen kansættes i drift så hurtigt som muligt.Der vil således være tale om en udskydelse i opstillingen af møller i området p.g.a til-slutningsforhold på måneder snarere end år. En mere præcis tidsplan afhænger pri-mært af leveringstider på kabel og transformer, som kendes når netselskabets igang-værende udbud af komponenter er afsluttet. Energistyrelsen, Energinet.dk og repræ-sentanter fra netselskaber er - foranlediget af denne sag - parallelt gået i gang medat se på, hvordan investeringer i transmissionsnettet kan gennemføres hurtigere,herunder en smidigere sagsgang - samt hvordan netudbygningen inden for gælden-de regler kan forberedes til forventet udbygning med vindmøller, uden dog at risikereelforbrugernes penge på overflødige investeringer.Jeg mener derfor ikke, at der på nuværende tidspunkt er grundlag for at ændre reg-lerne for tilslutning af vindmøller og netudbygning.
J.nr. 1003-0368
Med venlig hilsen
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
Lykke Friis