Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
882020_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 2. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 191alm. del, stillet efter ønske fra Per Husted (S), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 191:

"I EPU alm. del svar på spm. 135 oplyser ministeren, at hun meget snart vilindkalde forligskredsen til en drøftelse om et mere fleksibelt brændselsvalg.Barmarksværkerne må samlet siges at være en meget lille del af den danskekraftvarmeproduktion. Dette gør dog ikke problemerne mindre for de berørtevarmekunder, da de kan se, at deres landsbyer hæmmes i deres udvikling. Skalministerens oplysning forstås således, at barmarksproblematikken vil blivebehandlet som et særskilt emne set i forhold til energidelen i landbrugspakken?"

Svar:

De fleste barmarksværker har en tilfredsstillende varmepris og der er derfor ikke be-hov for en ny barmarksstøtte. Enkelte – typisk små – værker har dog relativt højevarmepriser.Jeg vil med energiaftale-parterne drøfte forslag om at ændre reglerne for brændsels-valg for de små værker op til 2 MW, således at de kan skifte fra naturgasbaseretkraftvarme til kun fjernvarme på biomasse.Dato. 19. august 2010DEP J.nr.1099-1125
Med venlig hilsen
Lykke Friis