Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
873587_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Energipolitiske udvalg har i brev af 18. juni 2010 stillet mig følgendespørgsmål 175, som jeg herved skal besvare.

Spørgsmål nr. 175 alm. del:

"Vil ministeren på baggrund af EPU alm. del - svar på spm. 124 anslå ministerietssamlede omkostninger i forbindelse med ligestillingsområdets overførsel til Klima- ogEnergiministeriet; herunder alle omkostninger til eksempelvis flytning, brevpapir, logoog lign. - eventuelt opjort efter samme metode, som socialministeren har brugt i sitsvar på SOU alm. del - spm. 426?"

Svar:

Socialministeren henviser i sit svar af 29. april 2010 til Folketingets Socialudvalg til, atdet generelle princip for fordeling af udgifter i forbindelse med ressortændringer er, atdet er det modtagende ministerium, der afholder flytteudgifter m.v. Desuden oplistesen række udgiftstyper, der forventes afholdt i forbindelse med gendannelsen af Soci-alministeriet.I forbindelse med ressortændringen d. 23. februar 2010 overgik Ligestillingsafdelin-gen organisatorisk fra at være en del af Beskæftigelsesministeriet til at være en del afKlima- og Energiministeriet. Jeg kan tilslutte mig, at det er det modtagende ministeri-um, der vil skulle betale for flytning m.v. af de modtagne medarbejdere i dette tilfældeLigestillingsafdelingen. Da Ligestillingsafdelingen endnu ikke er flyttet fysisk er udgif-terne til flytning endnu ikke opgjort.Som omtalt i svaret på Energiudvalgets spørgsmål 124 har Ligestillingsafdelingenved ressortændringen beholdt brevpapir, hjemmeside m.v., hvorfor der ikke har væ-ret omkostninger forbundet hermed.
5. juli 2010J nr. 1003-0354
Med venlig hilsen
Lykke Friis