Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
872515_0001.png
872515_0002.png
J.nr. 2010-713-0045Dato: 1. juli 2010
TilFolketinget – Energipolitisk Udvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 157 af 11. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Ida Auken (SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/K.- H. Ludolph

Spørgsmål:

I redegørelsen står der om et møde den 30. juni 2009 mellem SKAT og Ener-gistyrelsen: "Den væsentligste barriere for SKATs muligheder for dels at gennemføre kon-trol og dels at udveksle relevante kontroloplysninger med andre landes skattemyndighedervar efter SKATs opfattelse, at SKAT ikke havde direkte adgang til kvoteregisteret, at derikke i kvoteregisteret var registreret oplysninger om kontohavernes momsnummer (danskesåvel som udenlandske), at der ikke forelå sikre identifikationsoplysninger omkring konto-haverne, og at der ikke fandtes en transaktionslog vedrørende de IP-adresser, som var be-nyttet i forbindelse med kvotehandlernes gennemførsler."a) Betyder det, at SKAT og Energistyrelsen allerede på mødet den 30. juni 2009 diskutere-de det problematiske ved, at Energistyrelsen ikke registrerede pålidelige identifikationsop-lysninger på de registrerede kvotehandlere?b) Vidste SKAT og Energistyrelsen således allerede i maj/juni 2009, at kendte kriminelleopererede via det danske register - og at de havde denne mulighed på grund af manglenderegistrering?

Svar:

Det er Energistyrelsen, der administrerer og har ansvaret for den daglige drift af det dan-ske kvoteregister.Som det fremgår af den redegørelse jeg har fremsendt til udvalget, varformålet med mødet den 30. juni 2009, at SKATs sagsbehandlere skulle orienteres genereltom det danske kvoteregister, registrets indhold af oplysninger om de enkelte kontohavere,hvilke transaktionsspor der foreligger i forbindelse med kvotehandlerne, og hvordan man ipraksis kunne håndtere SKATs ønske om at få adgang til de relevante oplysninger omhandlerne i registret.Det der på mødet var SKATs indfaldsvinkel var, at de manglende sikre identifikationsop-lysninger, herunder manglende oplysning om momsnumre i det danske kvoteregister repræ-senterede et reelt problem i forhold til SKATs kontrolmuligheder. Der var på mødet enig-hed om, at der skulle arbejdes videre på at finde en løsning, der kunne give SKAT adgangtil oplysningerne i kvoteregisteret, og at der skulle iværksættes en proces med indhentningaf momsnumre og identifikationsoplysninger for kontohaverne. Herudover blev resultatetaf mødet, at der blev etableret et samarbejde mellem sagsbehandlerne i den afdeling i Ener-gistyrelsen, der administrerer det danske kvoteregister, og SKATs Økokrimenhed om ud-veksling af erfaringer og kontroloplysninger i forhold til registret.SKAT havde i maj/juni 2009 endnu ikke adgang til det danske kvoteregister, og var i øvrigtikke bekendt med, om kendte kriminelle opererede via det danske kvoteregister.For besvarelse af spørgsmål der vedrører Energistyrelsen, må jeg henvise udvalget til atstille spørgsmålet til klima- og energiministeren.
Side 2