Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
872503_0001.png
872503_0002.png
J.nr. 2010-713-0045Dato: 1. juli 2010
TilFolketinget – Energipolitisk Udvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 155 af 11. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Ida Auken (SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/K.- H. Ludolph

Spørgsmål:

Af redegørelsen om SKATs initiativer vedrørende forebyggelse af momssvigmed CO2-kvoter og samarbejdet med Energistyrelsen vedrørende det danske kvoteregister,som ministeren sendte til udvalget den 9. juni 2010, jf. EPU alm. del - bilag 302, fremgår:"I forbindelse med et momskarruselsvigsseminar i Malaga, der blev afholdt fra den 6. tilden 8. maj 2009, orienterede England og Nederlandene om, at de havde mistanke om, at derforegik momskarruselsvig i forbindelse med international handel med CO2-kvoter og CO2-kreditter. Storbritanniens og Nederlandenes bekymring var primært begrundet i, at de havdekonstateret, at en række personer, der var kendt for tidligere at have deltaget i omfattendeog organiseret momskarruselsvig stod bag virksomheder, der var registreret i de forskelligeEU-landes ”kvote-registre”."a) Kan ministeren oplyse, hvilke registre, som SKAT i maj 2009 blev orienteret om, atkendte kriminelle havde registreret sig i, og var det danske register blandt disse?b) Hvilke kriminelle og hvilke virksomheder drejede det sig om?

Svar:

Mødet i Malaga var et seminar, der omhandlede momskarruselsvig generelt. Vedseminaret blev der holdt flere indlæg fra de forskellige medlemslande. Et af indlæggenevedrørte en ny type svig, nemlig momskarruselsvig i forbindelse med international handelmed CO2-kvoter.Indlægget der omhandlede momskarruselsvig ved international handel med CO2-kvoterblev holdt af en medarbejder fra de britiske skattemyndigheder. Indlægget omhandlede ihelt generelle vendinger denne nye svigsmetode, altså momskarruselsvig ved handel medCO2-kvoter, som Storbritannien havde konstateret. Indlægget indeholdt ingen konkrete op-lysninger om, hvilke registre, virksomheder og personer, Storbritannien havde konstateretvar involveret.Repræsentanter fra Nederlandene og Frankrig oplyste i forlængelse af det britiske indlæg,at de også havde set tegn på denne nye svigstype, men nævnte i den forbindelse heller in-gen konkrete registre, virksomheder eller personer.
Side 2