Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
853675_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 18. maj 2010 stillet mig følgende spørgsmål 141alm. del, stillet efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 141:

"I midten af juli 2009 opdagede en medarbejder ved EU Kommissionen, at det dan-ske kvoteregister var langt det nemmeste at lade sig registrere i. Kommissionen an-førte, at såfremt der ikke omgående kunne ændres procedure, ville Kommissionenvære indstillet på midlertidigt at lukke adgangen til oprettelse af nye konti. Blev dendaværende minister informeret om denne alvorlige sag om en lukning af registeret?"

Svar:

Energistyrelsen har oplyst, at der ikke var tale om en potentiel lukning af registeretmen alene en mulig suspension af tilgang af nye kontohavere i en periode, indtil Kvo-teregisteret havde gennemført de nye procedurer for kontoåbninger. Baggrunden fordette tilbud fra Kommissionen var, at der ifølge registerforordningen gælder en fristpå 10 dage for at oprette nye konti fra det tidspunkt, hvor kontoansøger har frem-sendt sin anmodning ledsaget af de nødvendige dokumenter. Som det også fremgåraf den omhandlede e-mailkorrespondance, som spørgsmålet relaterer sig til, gen-nemførte Kvoteregisteret de nye procedurer 2 dage efter, og det blev derfor ikke ak-tuelt at tage imod tilbuddet om suspension af 10 dages-fristen.Den daværende minister blev ikke informeret herom, og jeg kan i den sammenhænghenvise til min besvarelse af spørgsmål 140 vedrørende ministerens involvering iadministrative opgaver, der varetages af en styrelse.[Dato]1003-0337
Med venlig hilsen
Lykke Friis