Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
EPU Alm.del
Offentligt
853592_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 18. maj 2010 stillet mig følgende spørgsmål 140alm. del, stillet efter ønske fra Ida Auken (SF), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 140:

"Hvorfor forlod det danske kvoteregister i maj 2007 kravet om, at ansøgere til kontiskulle aflevere kopi af pas? Hvem traf beslutningen i Miljøministeriet? Hvem var denansvarlige? Skete det på ministerens initiativ, eller blev ministeren efterfølgende in-formeret om den administrative forenkling, som handlingen også er blevet beskrevetsom? Hvordan forenklede man proceduren? Hvem bestilte nye udgaver af softwarentil registreringsadgangen på sitet, og fik programmørerne løn for opgaven?"

Svar:

Energistyrelsen har over for mig oplyst, at Kvoteregisterets akter er ført med fra Mil-jøstyrelsen til Energistyrelsen, da Kvoteregisteret blev overflyttet i januar 2008 vedoprettelsen af Klima- og Energiministeriet. Energistyrelsen har foretaget en gennem-gang af de pågældende akter og har oplyst, at der ikke findes akter vedrørende denadministrative forenkling, herunder akter i relation til forelæggelse for den daværendeminister.Jeg skal derfor henvise til Energistyrelsens redegørelse af 22. marts 2010, som jegoversendte samme dag til Folketinget, hvor der i pkt. 4 er redegjort for sagsforløbet.I forhold til hvordan man forenklede proceduren, har Kvoteregisterets medarbejdereoplyst, at paskravet fremgik af Miljøstyrelsens vilkår for brug af kvoteregisteret, somkunne findes på Miljøstyrelsens hjemmeside og dermed også ændres direkte påhjemmesiden. Der var således ikke tale om en programmøropgave.Jeg føler afslutningsvist anledning til at understrege, at driften af Kvoteregisteret eren administrativ opgave, der, ligesom de fleste andre administrative opgaver, vareta-ges af en styrelse, og at det ligger uden for almindelig praksis, at en minister løbendeorienteres om eller træffer beslutninger i relation til de administrative handlinger, somforetages i relation til driften af den pågældende opgave.Med venlig hilsen[Dato]1003-0337
Lykke Friis