Boligudvalget 2009-10
BOU Alm.del
Offentligt
FolketingetBoligudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
30. juni 2010Formueretskontoret2010-792-1356TRM40876+ bilag
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 350 (Alm. del), som Folke-tingets Boligudvalg har stillet til justitsministeren den 3. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Lars Barfoed/Anne Kristine Axelsson
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 350 (Alm. del) fra Folketingets Boligudvalg:
”Vil ministeren redegøre for, hvordan man i udvalget om hu-seftersynsordningen vil indtænke retsforholdet til øvrige ejereaf en købt/solgt fast ejendom i ejendomme med flere ejen-domme? Herunder om der er taget højde for dette i kommis-soriet for udvalget?”Svar:
Justitsministeriet kan oplyse, at Udvalget om huseftersynsordningen ikkeer blevet anmodet om særskilt at behandle spørgsmålet om det indbyrdesretsforhold mellem personer, der ejer en ejendom i sameje. Udvalgetskommissorium vedlægges til orientering.Som det imidlertid fremgår af den samtidige besvarelse af spørgsmål nr.358 (Alm. del) fra Folketingets Boligudvalg, finder huseftersynsordnin-gen også anvendelse på aftaler om køb af en ideel anpart af en fast ejen-dom, når denne hovedsagelig anvendes til beboelse for sælgeren ellerhovedsagelig er bestemt til beboelse for køberen, jf. kapitel 1 i lov omforbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v.Helt overordnet går huseftersynsordningen ud på, at sælgeren af en fastejendom fritages for at hæfte for fysiske bygningsmangler, hvis sælgerenfør salget har fremlagt en tilstandsrapport og et tilbud om ejerskiftefor-sikring. Huseftersynsordningen regulerer derimod ikke det indbyrdesforhold mellem flere ejere af en fast ejendom.
2