Boligudvalget 2009-10
BOU Alm.del
Offentligt
867731_0001.png
867731_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 22. juni 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MIH/ J.nr. 2010-2807
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 25. maj 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 333(BOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jørgen Poulsen (RV).
Spørgsmål nr. 333:”Vil ministeren oplyse, hvor store indtægter boligorganisationerne havde i2008 på ventelisternes opnoteringsgebyrer? Samlet og opdelt på boligorga-nisation/administration.”
Svar:Ventelistegebyrernes størrelse skal fastsættes kostægte af den enkelte bo-ligorganisation, således at de dækker de omkostninger, der er ved at føreventelister, herunder ved at besvare forespørgsler fra boligsøgende om de-res plads på listen. Gebyrerne er driftsindtægter for boligorganisationerne. Erder antaget en almen boligorganisation som administrator, kan gebyrerneindtægtsføres direkte i denne administratororganisation.I 2008 er der samlet indbetalt ca. 54 mio. kr. i ventelistegebyrer i den almeneboligsektor. Der vedlægges en liste over fordelingen af disse gebyrer påboligorganisationerne. Som følge af, at den enkelte boligorganisation kanvælge at overdrage opgaven til en administrator, omfatter listen kun boligor-ganisationer, der selv står for opkrævning af ventelistegebyrer. Hvis boligor-ganisationen har overdraget opgaven til en administrator, indgår disse geby-rer i de beløb, der er noteret ved de respektive administratorer, og kan ikkeudskilles.Udover de samlede indtægter fra ventelistegebyrer er der angivet indtægterfra ventelistegebyrer pr. administreret lejemålsenhed. Man skal dog væreforsigtig med at konkludere for håndfast på baggrund af disse opgørelser,idet hverken et stort bruttobeløb eller et stort beløb pr. administreret lejemål-
2
senhed nødvendigvis afspejler høje ventelistegebyrer. Størrelsen af dissespiller naturligvis ind, men det gør antallet af personer, der er skrevet op tilden pågældende boligorganisation, i forhold til boligorganisationens størrel-se, også. Et stort beløb kan således afspejle, at der er tale om en relativattraktiv boligorganisation.
Benedikte Kiær/ Lise Nielsen
Bilag vedlagt:Boligorganisationernes regnskabsdata vedrørende ventelistegebyrer for2008.