Boligudvalget 2009-10
BOU Alm.del
Offentligt
867768_0001.png
867768_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 22. juni 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LNI/ J.nr. 2010-2666
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 25. maj 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 331(BOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anita Knakkergaard (DF).
Spørgsmål nr. 331:”Vil ministeren redegøre for, hvorfor beboere i en Andelsboligforening kanmiste deres medlemsnummer, hvis de ikke betaler ventelistege-byr/medlemsgebyr? Og vil ministeren herunder oplyse, hvilken indvirkningdette vil få for den interne venteliste, og om beboerne uden medlemsnum-mer har ret til at deltage i afdelingens møder, generalforsamling m.v.?”
Svar:Med hensyn til spørgsmålene om bortfald af anciennitet og ventelisteplace-ring for tidligere medlemmer af almene andelsboligorganisationer, der ikkebetaler ventelistegebyr, kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål nr.330.Vedrørende spørgsmålet om de pågældendes beboerdemokratiske rettighe-der kan jeg oplyse følgende:Efter gældende regler har alle boliglejere og disses myndige husstandsmed-lemmer adgang til afdelingsmødet og stemmeret på dette.Hvis boligorganisationen er organiseret med en generalforsamling somøverste myndighed, har medlemmerne af boligorganisationen og disse myn-dige husstandsmedlemmer adgang til denne. Stemmeret har dog alene bo-liglejere og disse myndige husstandsmedlemmer.Hvis bolighavende medlemmer af en tidligere andelsboligorganisation entenikke lader sig opnotere på den almindelige venteliste indenfor den fastsattefrist eller senere bliver slettet af ventelisten på grund af manglende betaling
2
af ajourføringsgebyr, har det ikke konsekvenser for deres beboerdemokrati-ske rettigheder. Årsagen hertil er, at de er boliglejere i organisationen.Hvis ikke-bolighavende medlemmer af en tidligere andelsboligorganisationsom nævnt ikke opnoteres på den almindelige venteliste eller slettes fradenne, har det som konsekvens, at vedkommende ikke har adgang til gene-ralforsamlingen i boligorganisationer, hvor øverste myndighed er en general-forsamling. Dette skyldes, at vedkommende hverken er boliglejere eller op-noteret på ventelisten, dvs. de er ikke medlemmer af den nye boligorganisa-tion.De pågældende, som ikke er medlemmer, kan dog senere lade sig opnoterepå ventelisten. De bliver herved medlem af boligorganisationen og får såle-des adgang til generalforsamlingen.
Benedikte Kiær/ Mikael Lynnerup Kristensen