Boligudvalget 2009-10
BOU Alm.del
Offentligt
855754_0001.png
855754_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
28. maj 2010

Besvarelse af spørgsmål 293 alm. del stillet af Boligudvalget den 4.

maj 2010.

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 30. april 2010 fraTegnestuen Bondebyen vedrørende efterisolering og arealudvidelse, jf.BOU alm. del - bilag 59

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Erhvervs- og Byggestyrelsen, der oplyserfølgende, som jeg kan henholde mig til:”Bygningsreglementet indeholder en række bestemmelser, der har tilformål at regulere en bebyggelses samlede omfang og indvirkning påomgivelserne. Der er i disse bestemmelser fastlagt regler for bebyggel-sens afstand til skel, vej og sti, samtidig med at der er fastsat regler for,hvor meget en grund må bebygges.I forbindelse med ikrafttrædelsen af Bygningsreglement 2008 blev detbesluttet at udvide bebyggelsesprocenten for enfamiliehuse fra 25 pct. til30 pct., og at glasinddækkede udestuer fremover skal indregnes i bebyg-gelsens etageareal, fordi almindelig byggeskik har vist, at denne typeudestuer almindeligvis er opvarmet og benyttes til beboelse.I forbindelse med den kommende stramning af bygningsreglementet ind-føres skærpede krav til bygningers energiforbrug. Afhængigt af hvilkeløsninger, der vælges til isolering af vægge, kan det betyde en udvidelseaf murenes tykkelse i forbindelse med renovering og nybyggeri.I bygningsreglementet er der allerede i dag en række bestemmelser, dertager højde for de skærpede krav til isolering. Det fremgår bl.a., at ud-vendig efterisolering på maksimalt 25 cm ikke betragtes som en udvidel-se af etagearealet. Det betyder altså, at man gerne må lægge 25 cm til sinemure, uden at man derved overskrider bebyggelsesprocenten.Desuden kan kommunalbestyrelsen, fx i forbindelse med efterisolering afeksisterende ejendomme, foretage en helhedsvurdering af bebyggelsensindvirkning på omgivelserne og hermed et skøn af, hvilket areal der kangodkendes.Endelig kan kommunalbestyrelsen i lokalplanen vælge at fastsætte en hø-jere bebyggelsesprocent end den, der fremgår af bygningsreglementet.
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
Det giver mulighed for at tilgodese tiltag som fx energivenlige isolerings-løsninger og udestuer.Erhvervs- og Byggestyrelsen er derfor af den opfattelse, at der alleredefindes muligheder for at opfylde de nuværende og kommende krav omisolering af bygninger, uden at det giver problemer med at leve op til debebyggelsesregulerende bestemmelser.”