Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10
UVT Alm.del Bilag 123
Offentligt
808331_0001.png
808331_0002.png
Danmarks førende sundhedsforskere skal inspireregymnasieelever til at gå forskervejenDet Strategiske Forskningsråds programkomite for individ, sygdom ogsamfund inviterer til konferenceTorsdag 25. marts 2010 kl. 12.30-14.45 på Nationalmuseet,København
Den 25. marts 2010 får elever fra de bioteknologiske uddannelseslinjer på bl.a. Espergærde ogBallerup Gymnasium mulighed for at komme helt tæt på en håndfuld af landets førende,sundhedsvidenskabelige forskere.Danmark står i dag meget stærkt på netop det sundhedsvidenskabelige felt både i forhold tilforskning og eksport. Skal denne styrkeposition fastholdes i årene fremover, er detaltafgørende, at flere unge vælger at uddanne sig og forske inden for medicin- ogsundhedsområdet. For at inspirere flere gymnasieelever til at vælge forskervejen arrangererDet Strategiske Forskningsråds programkomite for individ, sygdom og samfund enminikonference i Nationalmuseets biograf.På konferencen får eleverne lejlighed til at hilse på og stille spørgsmål til fire af landets førendeforskere inden for bl.a. diabetes og astma. Oplægsholderne, som alle har modtaget tocifredemillionbeløb fra Det Strategiske Forskningsråd vil præsentere deres forskning og desudenkomme med deres bud på, hvorfor de unge bør interessere sig for sundhedsforskning.Peter Lund Madsen, hjerneforsker, tv-vært og forfatter er ordstyrer ved arrangementet, der eråbent for alle og gratis. Så der er garanti for en livlig og underholdende debat.

Kl. 12:00 -12:30 serveres sandwiches og sodavand

Program:

Ordstyrer: Peter Lund MadsenKl. 12.30Velkomst v/ Formanden for Programkomiteen for Individ, Sygdom ogSamfund, professor Olle Ljungqvist, Karolinska Instituttet.Professor og overlæge Henning Beck-Nielsen, OdenseUniversitetshospital, fortæller om det nye Diabetes 2forskningscenter, som han netop har fået 40 mio. kr. til.Elever fra Ballerup Tekniske Gymnasium stiller spørgsmål.
Programkomiteen for Individ, Sygdom og Samfund overrækkerHenning Beck-Nielsen et diplom.Professor Hans Bisgaard, Dansk børne-astma Center fortæller om enny stor forskningsalliance indenfor børne-astma og allergi. Elever fraEspergærde Gymnasium har forberedt spørgsmål.Professor Cody Bünger, Århus Universitetshospital, fortæller om sitforskningsprojekt omkring rygkirurgi , der gik i gang sidste år. Eleverfra Espergærde Gymnasium har forberedt spørgsmål.Professor Kjeld Møller Pedersen, Syddansk Universitet, fortæller omsit nye sundhedsøkonomiske projekt ”Fremtidens sygehus”Elever fra Ballerup Tekniske Gymnasium stiller spørgsmål.Flere spørgsmål og afrundingKl. 14:45

Sted

Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1220 København K

Tilmelding senest den 17. marts 2010

Arrangementet er åbent for alle og gratis, men da vi kun har begrænsede pladser, anbefalesdet, at man tilmelder sig her.