Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
UUI Alm.del Spørgsmål 341
Offentligt
890913_0001.png

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Til:

Dato:

Integrationsministeren17. september 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

UUI alm. del

Spørgsmål 341

Kan ministeren bekræfte, at en eller flere af de dømte i sagen om kuppet modDansk Værdihåndtering tidligere er blevet udvist af Danmark ved dom, og ibekræftende fald, hvordan agter ministeren at håndtere sådanneudvisningsdomme i fremtiden, så de udviste ikke har mulighed for at kommehertil igen og udøve kriminalitet?

Spørgsmål 342

Spørgeren er blevet opmærksom på hjemmesider, hvor der florerer påstande om,at nogle af de dømte i sagen om kuppet mod Dansk Værdihåndtering er kendte,udenlandske kriminelle, som i Danmark tidligere er blevet dømt til udvisning.Ministeren bedes redegøre for, hvordan det sikres og kontrolleres, atudvisningsdømte ikke får adgang til dansk territorium. Endvidere bedesministeren i forhold til Schengen-visa-systemet redegøre for, hvordan det sikresog kontrolleres, at allerede udvisningsdømte fra Danmark også figurerer i heleSchengen-databasen.
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected],[email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Karen Jespersenformand.
1/1