Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
UUI Alm.del Bilag 190
Offentligt
888954_0001.png
888954_0002.png
888954_0003.png
888954_0004.png
888954_0005.png
"I Danmark er jeg født"– Myten om den fejlslagne integrationMedlemskonferenceForeningen Center for Ungdomsforskningd. 1. november 2010Festsalen Danmarks Pædagogiske Universitetsskole
Med denne konference stiller Center for Ungdomsforskning skarpt på de etniske minoritets-unge, der mestrer livet i Danmark godt. Det er en stor gruppe, og der er meget at blive klogpå. Bogen "I Danmark er jeg født" opfylder et forskningsmæssigt hul ved at samle og udvikleforskning, der belyser, hvad der har skabt og formet disse kulturelle navigatører, som formårat finde deres egen vej i et Danmark under forandring i globaliseringens tidsalder.Hver konferencedeltager modtager et eksemplar af bogen: "I Danmark er jeg født".Jes Stein Pedersen, DR 2 er konferencier og ordstyrer dagen igennem.
"I Danmark er jeg født" – Myten om den fejlslagne integration | Medlemskonference d. 1. november 2010
Program:9.30 – 9.45 Ankomst og kaffe9.45 – 10.00

Velkomst og introduktion

ved Centerleder Noemi Katznelson ogprojektleder Dorte McGugan Pedersen fra TrygFonden.10.00 - 11.15

Seniorforsker Flemming Mikkelsen:

Etniske minoritetsunge i bevægelse.Kontinuitet og brud. Overblik, statistik og fortællinger. Debat med salen11.15 - 11.30 Kaffe og vand11.30 – 12.30

Direktør og journalist Hans Lassen:

Myten om den fejlslagne integration.Giver den ikke-vestlige indvandring underskud? Debat med salen.12.30 - 13.30 Frokost13.30 – 15.30 Panel med deltagelse af repræsentanter fra forskellige sektorer.

Arbejdsliv:

Direktør Torben Møller-Hansen, Foreningen Nydansker.

Uddannelse/Vejledning:

Jørgen Blond, Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge.

Sport/foreningsliv:

Flygtningekonsulent Preben Astrup, Danmarks Idræts-Forbund.Kaffepause indlægges i paneldebatten15.30

Farvel og på gensyn

ved centerleder Noemi Katznelson ogforskningsprogramleder Jens Christian Nielsen
"I Danmark er jeg født" – Myten om den fejlslagne integration | Medlemskonference d. 1. november 2010
Oplægsholdere:

Flemming Mikkelsen

Dr.scient.pol. og cand.mag og ansat på Center for Ungdomsforskning. Har været hoved-ansvarlig på Center for Ungdomsforskning – projektet "I Danmark er jeg født", finansieretaf TrygFonden. Flemming Mikkelsen har i mange år beskæftiget sig med indvandrerforskningog har et særdeles omfattende forfatterskab om forskellige aspekter af livet som indvandrer iDanmark.

Hans Lassen

Direktør i Konsulentfirmaet Sisyfos. Har arbejdet med virksomhedernes sociale ansvar,det rummelige arbejdsmarked og integrationsprojekter. Forhenværende højskoleforstander.Forfatter til bogen: "Den anden virkelighed".

Torben Møller-Hansen

Direktør i Foreningen Nydansker siden 1999. Har stor erfaring med at servicere virksomhederog organisationer i deres bestræbelser på konkret organisationsforandring imod mangfoldighedog samarbejde.

Jørgen Blond

Vejleder på Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge og leder af centerets integrations-indsats, hvor han bl.a. har arbejdet med rollemodeller. Han er tillige medlem af bestyrelsen iCenter for Ungdomsforskning, hvor han repræsenterer de deltagende UU’ere i foreningen.

Preben Astrup

Flygtningekonsulent i Danmarks Idræts-Forbund.Har rådgivet foreninger, specialforbund,kommuner og andre interessenter på idrætsområdet vedr. integration af nydanskere iforeningslivet. Preben Astrup er tillige tovholder på det af Kulturministeriet, Socialministerietog Integrationsministeriet støttede initiativ Get2sport.

Noemi Katznelson

Ph.d. og lektor i ungdoms- og uddannelsesforskning. Hun er leder af Center for Ungdoms-forskning, hvor hun arbejder med forandringer i ungdomskulturen, herunder de unges forholdtil uddannelse, arbejde og vejledning, samt projekter om udskoling fra grundskolen, erhvervs-uddannelserne og de mest udsatte unge.

Jens Christian Nielsen

Lektor og forskningsprogramleder af CeFU. Hans egen forskning har særlig fokus påområderne unges trivsel og risikoadfærd, unges fritidsliv, unges deltagelse i samfundslivet ogunges forhold til arbejde og ledelse.
"I Danmark er jeg født" – Myten om den fejlslagne integration | Medlemskonference d. 1. november 2010
Praktisk

Konferencen afholdes d. 1.11.2010

Festsalen på Danmarks Pædagogiske UniversitetsskoleBygning A 1. sal.Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Konferencen er gratis for medlemmer af foreningen CeFU.

Hvert medlem kan sende op til 10 deltagere.

For ikke – medlemmer er prisen 1500 kr.

Hver konferencedeltager modtager et eksemplar af bogen:

"I

Danmark er jeg Født"

Tilmelding:

senest 23. oktober via hjemmesiden www.cefu.dkFramelding efter tilmeldingsfristen medfører fuld betaling.Meddel venligst ved tilmelding, hvilken organisation du/I kommer fra.

Yderligere information:

Mette Stigaard, [email protected] eller 88 88 90 74

Kontakt:

Center for UngdomsforskningDanmarks Pædagogiske UniversitetsskoleTuborgvej 1642400 NVTlf: 88 88 90 74www.cefu.dk
"I Danmark er jeg født" – Myten om den fejlslagne integration | Medlemskonference d. 1. november 2010
Center for UndomsforskningCenter for Ungdomsforskning – i daglig tale CeFU – er et forskningscenter placeret vedInstitut for Pædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU) underAarhus Universitet. Fysisk befinder vi os dog i København.På CeFU forsker vi i unges adfærd, bevidsthed og identitet, som på mange måder adskillersig fra tidligere generationers. Hverdagen på uddannelsesinstitutionerne og arbejdsmarkedetsåvel som i de demokratiske organisationer og foreninger præges i disse år af kompleksemønstre og brydninger. Det kan indimellem være svært at overskue og håndtere.Center for Ungdomsforsknings fornemste opgaver er derfor at:• afkode disse mønstre og brydninger ved at iværksætte forskning om unge• dokumentere unges holdninger, adfærd og levevilkår gennem statistisk materiale• samle og koordinere eksisterende ungdomsforskning i Danmark• formidle ungdomsforskning til et bredere publikum af uddannelsesinstitutioner, beslutning-stagere, organisationer og andre interesseredeCentret har en forening bag sig – Foreningen Center for Ungdomsforskning.I foreningen sidder repræsentanter fra erhvervslivet, interesseorganisationer og offentligeinstitutioner. Foreningen sikrer CeFU en forankring i samfundet, hvilket er afgørende for voresforskning. Centret optager løbende nye medlemmer.
"I Danmark er jeg født" – Myten om den fejlslagne integration | Medlemskonference d. 1. november 2010