Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
UUI Alm.del Bilag 184
Offentligt
883531_0001.png
883531_0002.png
883531_0003.png

Lovforslaget sammenholdt med den gældende udlændingelov

Gældende formulering
Lovforslaget

§1

I det følgende gengives de relevante dele af derelevante gældende bestemmelser i udlændinge-loven, jf. lovbekendtgørelse nr. xx af xx 2010:I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. xx af xx2010, foretages følgende ændringer:

§ 9 c. - - -

Stk. 1-2. - - -Stk. 3.Der kan gives opholdstilladelse til:1) En uledsaget udlænding, der inden det fyldte18. år har indgivet ansøgning om opholdstilladelsei medfør af § 7, hvis der efter det, som er oplystom udlændingens personlige forhold, er særligegrunde til at antage, at udlændingen ikke børgennemgå en asylsagsbehandling.2) En uledsaget udlænding, der inden det fyldte18. år har indgivet ansøgning om opholdstilladelsei medfør af § 7, hvis der er grund til at antage, atudlændingen uden for de i § 7, stk. 1 og 2, nævntetilfælde vil blive stillet i en reel nødsituation ved entilbagevenden til hjemlandet.Stk. 4-13. - - -

1.

§ 9 c, stk. 3,affattes således:”Stk.3.Der kan gives opholdstilladelse til:1) En uledsaget udlænding under 18 år, der harindgivet ansøgning om opholdstilladelse i medfør af§ 7, hvis der efter det, som er oplyst omudlændingens personlige forhold, er særlige grundetil at antage, at udlændingen ikke bør gennemgå enasylsagsbehandling. Opholdstilladelsen kan ikkeforlænges ud over udlændingens fyldte 18. år.2) En uledsaget udlænding under 18 år, der ermeddelt afslag på en ansøgning omopholdstilladelse i medfør af § 7, hvis der er grund tilat antage, at udlændingen vil være udenfamiliemæssigt netværk eller uden mulighed forophold på et modtage- og omsorgscenter og dermedvil blive stillet i en reel nødsituation ved entilbagevenden til hjemlandet eller det tidligereopholdsland. Opholdstilladelsen kan ikke forlængesud over udlændingens fyldte 18. år.”

§ 40 c.

Ved behandlingen af en ansøgning omopholdstilladelse efter § 9 eller § 9 c, stk. 1, kanudlændingemyndighederne kræve, at ansøgerenog den person, til hvem ansøgeren oplyser athave den familiemæssige tilknytning, som skaldanne grundlag for opholdstilladelsen, medvirkertil en dna-undersøgelse med henblik på at fastslåden familiemæssige tilknytning, såfremt denneikke på anden måde kan anses for tilstrækkeligtdokumenteret.

2.

Efter § 40 c indsættes:”§

40 d.

[Politiet og] Udlændingeservice kan kræve,at en uledsaget udlænding, der oplyser at væreunder 18 år, medvirker til en lægelig undersøgelsemed henblik på at fastslå udlændingens alder.”

§ 56 a.

En uledsaget udlænding under 18 år, deropholder sig her i landet, får, medmindre ganske

3.

I§ 56 a, stk. 1,indsættes efter3. pkt.:
særlige grunde taler derimod, udpeget enrepræsentant til varetagelse af sine interesser.Har den uledsagede udlænding under 18 år væretudsat for menneskehandel, skal der vedudpegningen af repræsentanten tages hensynhertil. En organisation, som er godkendt hertil afministeren for flygtninge, indvandrere ogintegration, indstiller efter anmodning fraUdlændingeservice en person til hvervet somrepræsentant. Repræsentanten udpeges afstatsforvaltningen.Stk. 2-8. - - -Stk. 9.Udlændingeservice iværksætter eneftersøgning af forældrene til et barn, der eromfattet af stk. 1, medmindre ganske særligegrunde taler derimod. Eftersøgningen afforældrene kan ske i samarbejde med DanskRøde Kors eller en anden tilsvarendeorganisation, som er godkendt hertil af ministerenfor flygtninge, indvandrere og integration.Udlændingeservice og de nævnte organisationerkan i forbindelse med eftersøgningen af barnetsforældre udveksle oplysninger om barnetspersonlige forhold uden samtykke fra barnet ellerden udpegede personlige repræsentant tilvaretagelse af barnets interesser.
”Organisationen kan efter aftale med ministeren forflygtninge, indvandrere og integration ansættepersoner til at varetage hvervet som repræsentant.”

4.

§ 56 a, stk. 1, 5. pkt.affattes således:”Repræsentanten udpeges af StatsforvaltningenHovedstaden.”

5.

§ 56 a, stk. 9-11,affattes således:”Stk.9.Udlændingeservice iværksætter medsamtykke fra et barn, der er omfattet af stk. 1, eneftersøgning af forældrene eller andetfamiliemæssigt netværk til barnet, medmindre barnetkan tage ophold på et modtage- eller omsorgscenteri hjemlandet eller det tidligere opholdsland. Dettegælder dog ikke, hvis barnet er omfattet af § 2, stk.1.Stk. 10.Udlændingeservice iværksætter eneftersøgning som nævnt i stk. 9, hvis barnet harværet udsat for menneskehandel, eller hvis ganskesærlige grunde i øvrigt taler herfor..Stk. 11.Eftersøgning af forældre eller andetfamiliemæssigt netværk, jf. stk. 9 og 10, kan ske isamarbejde med en eller flere organisationer, som ergodkendt hertil af ministeren for flygtninge,indvandrere og integration. Udlændingeservice og denævnte organisationer kan i forbindelse medeftersøgningen af barnets forældre udveksleoplysninger om barnets personlige forhold udensamtykke fra barnet eller den personligerepræsentant.”

§2

I lov om integration af udlændinge i Danmark(integrationsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 1593 af14. december 2007, som senest ændret ved § 1 i lovnr. 571 af 31. maj 2010 og § 1 i lov nr. 573 af 31. maj2010, foretages følgende ændring:

§ 2.

Omfattet af denne lov er flygtninge, jf. stk. 2,familiesammenførte udlændinge, jf. stk. 3, ogindvandrere, jf. stk. 4.Stk. 2.Ved en flygtning forstås i denne lov1) en udlænding med opholdstilladelse efter

1.

§ 2, stk. 2, nr. 3,affattes således:
udlændingelovens §§ 7 eller 8,2) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 b,3) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 c, stk. 2 eller 3, eller4) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 e.Stk. 3.Ved en familiesammenført udlændingforstås i denne lov1) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 eller2) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 c, stk. 1, som følge af enfamiliemæssig tilknytning til en herboende person,som ikke er omfattet af stk. 4.Stk. 4.Ved en indvandrer forstås i denne lov1) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 a,2) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 c, stk. 1, med henblik påskoleophold, praktikophold, au pair-ophold ellerstudier,3) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 c, stk. 4,4) en udlænding med opholdstilladelse efter § 9 d,5) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 f,6) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens § 9 c, stk. 1, på grund af enfamiliemæssig tilknytning til en udlænding omfattetaf nr. 1-5 eller7) en udlænding med registreringsbevis elleropholdskort efter udlændingelovens § 6.Stk. 5.Lovens kapitel 3, 4, 5, 6 og 7 finder ikkeanvendelse for indvandrere.Stk. 6.Udlændingeservice træffer afgørelse om,hvorvidt en udlænding er omfattet afintegrationsloven.”3) en udlænding med opholdstilladelse efterudlændingelovens 9 c, der ikke er omfattet af stk. 3eller stk. 4,”