Udenrigsudvalget 2009-10
URU Alm.del Bilag 185
Offentligt
843676_0001.png
843676_0002.png
843676_0003.png
843676_0004.png
PARTNERSKABEROG ANSVARLIGEINVESTERINGER IUDVIKLINGSLANDENEKONfERENcE OG NETVæRKSDAG7. jUNI 2010Investeringer i udviklingslandene kan bidrage til opnåelse afFN’s 2015-mål for fattigdomsreduktion og samtidig være en godforretning. Årets konference for Danidas erhvervsinstrumentersætter fokus på, hvordan dansk erhvervsliv gennem partner-skaber med forskellige aktører og organisationer på en innovativog ansvarlig måde kan bidrage til markedsbaseret vækst iudviklingslandene. På konferencen vil dette blive belyst gennemspændende oplæg og case-præsentationer, som kan giveinspiration til både virksomheder og organisationer. Efterfølgendevil der være mulighed for at netværke og indgå i dialog medBusiness-to-Business koordinatorer fra ambassaderne,repræsentanter fra de forskellige Danida erhvervsinstrumentersamt fra IFU, Eksportrådet og Eksport Kredit Fonden.
PROGRAM

10:00-10:30

Registrering og servering af kaffe/the

10:30-10:50

Velkomst

10:50-11:10

Partnerskaber i praksis v. Managing Director Peder Michael Pruzan-Jørgensen, Business for Social Responsibility

11:10-11:30

Investeringer i udviklingslandene v. administrerende direktør Peter DamgaardJensen, PKA A/S

11:30-11:50

NGO’er og virksomheder i samspil – muligheder og udfordringerv. generalsekretær Vagn Berthelsen, IBIS

11:50-12:10

Bæredygtige energiprojekter i Afrika med blandede kreditter v. salgschefVilly Mortensen, Semco Maritime A/S

12:30-13:00

Servering af sandwich

13:00-16:00

Netværksarrangement med mulighed for at afholde individuelle møder medBusiness-to-Business koordinatorer fra de forskellige ambassader og mødesmed repræsentanter fra erhvervsinstrumenterne, IFU, Eksportrådet ogEksport Kredit Fonden
Konferencen afholdes iEigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2 G,1448 København K.Du kan tilmelde dig konferencen på www.b2bprogramme.um.dk.Individuelle møder med Business-to-Business koordinatorer kan ligeledesforud reserveres på www.b2bprogramme.um.dk.

Frist for tilmelding og mødereservation er tirsdag den 1. juni 2010.

Arrangementet afholdes på engelsk.
BLANDEDE KREDITTERBlandede Kreditter sikrer danske leverancer af kapitaludstyr og tjenesteydelser tiludviklingsprojekter gennem lån til virksomheder eller offentlige institutioner iudviklingslande. En blandet kredit er i praksis et rentefrit lån, idet renten, eksport-kreditpræmien og de andre finansielle omkostninger betales af Udenrigsministeriet.
BUSINESS-TO-BUSINESS PROGRAMMETBusiness-to-Business (B2B) Programmet fremmer lokal erhvervsudvikling gennemstøtte til langsigtede samarbejder mellem lokale og danske virksomheder i Danmarksprogramsamarbejdslande samt Sydafrika og Egypten. Endvidere støtter B2B (miljø)projekter i Kina og Indonesien. Gennem B2B Programmet kan danske virksomheder fåøkonomisk støtte og rådgivning til etablering af partnerskaber, der styrker lokalevirksomheders position ved adgang til dansk knowhow og teknologi.
INNOVATIVE PARTNERShIPS fOR DEVELOPMENTInnovative Partnerships for Development (IPD) programmet støtter partnerskaber,der fremmer strategisk CSR og social ansvarlig innovation målrettet BoP segmentet iDanmarks programsamarbejdslande samt Sydafrika og Egypten. IPD Programmettilbyder rådgivning og økonomisk støtte og opfordrer til brede partnerskaber mellemdanske virksomheder og lokale virksomheder, organisationer og offentlige institutioner.
INDUSTRIALISERINGSfONDEN fOR UDVIKLINGSLANDENEIndustrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) fungerer som rådgiver og aktivmedinvestor for danske virksomheder, der ønsker at etablere sig eller udvide deresvirksomhed i et udviklingsland. IFU opererer på et kommercielt grundlag og tilbyderpartnerskab via medfinansiering – enten ved at tegne aktiekapital og/eller yde lån påop til maksimum 100 millioner kr. pr. projekt. Fonden deltager i projektselskabernesbestyrelse med erfarne medarbejdere og rådgivere, der har et indgående lokalkendskab.
EMERGING LEADERS SchOLARShIP PROGRAMMEEmerging Leaders Scholarship Programmet (ELSP) giver støtte til, at udvalgteiværksættere og unge erhvervsledere fra udviklingslandene kan få en MBA eller enM.Sc. med specialisering i agribusiness. Uddannelsen og det internationale netværk,der medfølger, vil ruste deltagerne til at bidrage til fremtidens økonomiske vækst ogudvikling i den globale økonomi. Der søges egnede ansøgere især blandt afrikanskekvinder og/eller med tilknytning til Danida-støttede aktiviteter, fx Business-to-Business(B2B) Programmet eller sektorstøtteprogrammer.
EKSPORTRåDETEksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for privatevirksomheder inden for eksport, internationalisering og investeringsfremme.Eksportrådet tilbyder den enkelte virksomhed strategisk sparring om hvilke markeder,den med fordel kan prioritere. Eksportrådet udarbejder også individuelle markeds-rapporter om virksomhedens branche og analyser af markedsmuligheder ogkonkurrenter. I etableringsfasen rådgiver Eksportrådet om den bedste form i udlandet– eksempelvis agent, distributør, forhandlere, joint-venture, datterselskab m.v.
EKSPORT KREDIT fONDENEksport Kredit Fonden (EKF) hjælper danske eksportvirksomheder med at gøre deresforretninger mulige. Det gør vi ved at forsikre mod de risici, der er forbundet med athandle og investere internationalt. En garanti fra EKF gør det nemmere at få finansieretsin eksportforretning hos bankerne. EKF har et bredt netværk og stor erfaring med atsamarbejde med danske og internationale finansielle institutioner samt udviklings-banker omkring konkrete forretninger. EKF arbejder på forretningsmæssige vilkår og ergaranteret af den danske stat.
fotos: jørgen schy t te / designgr afik.dk / 12776