Uddannelsesudvalget 2009-10
UDU Alm.del Bilag 319
Offentligt
885296_0001.png
885296_0002.png
København den 25. august 2010
Uddannelsespolitisk konference om hfog CeFU’s undersøgelse ”Hf på VUC – et andet valg”fredag den 17. september 2010 kl. 10.00 – 13.00på DPU i Emdrup
Lederforeningen for VUC inviterer hermed til uddannelsespolitisk konference om hf. På konferencen vilundersøgelsen ”HF på VUC – et andet valg” blive præsenteret af Center for Ungdomsforskning (CeFU), ogundersøgelsesrapporten vil blive udleveret til deltagerne på konferencen.Undersøgelsen sætter fokus på hf-kursisternes oplevelse af hf på VUC. Med udgangspunkt i et omfattendespørgeskema har 5.000 kursister blandt andet forholdt sig til emner som undervisningen på hf, det socialeliv på hf, valget af hf og fremtidsplaner. Undersøgelsen giver således et enestående indblik i kursisternesoplevelse af deres dagligdag på hf og er et godt pejlemærke i forhold til drøftelserne af, hvordan VUC bedstindretter hf-uddannelsen og tager højde for kursisternes erfaringsverden og deres forestillinger om videreuddannelse efter hf.Undersøgelsen er blevet til på initiativ af Lederforeningen for VUC, der også har finansieret undersøgelsensammen med de 25 voksenuddannelsescentre, der har fået foretaget institutionsspecifikke særkørsler afresultaterne. Desuden har Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) og Undervisningsministeriet ydetøkonomisk støtte til undersøgelsens gennemførelse.Der vil på konferencen også blive lejlighed til at belyse, hvad hf’erne efterfølgende foretager af studievalg,og hvilke uddannelser de især søger ind på. Dette giver mulighed for at fokusere på vigtige spørgsmål somhf’ernes studiekompetencer og VUC’s rolle som leverandør til de videregående uddannelser.Konferencen vil give en større viden om hf’s uddannelsespolitiske funktion og VUC’s rolle som udbyder afhf. Paneldebatten, der afslutter konferencen, har til formål at sikre, at hf på VUC bliver belyst fra flerevinkler, og at dagens emne forhåbentlig kan sætte gang i en livlig debat.
Vel mødt den 17. september!
Med venlig hilsen.Lederforeningen for VUC

Praktiske oplysninger:

TidSted
Fredag den 17. september kl. 10.00 – 13.00. Fra kl. 9.30 serveres der kaffe.Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, Tuborgvej 164,2400 København NV, tlf. 88 88 90 00. Henvendelse i receptionen.sendes til[email protected]Sidste frist for tilmelding er 8. september 2010.Deltagelse er gratis.
TilmeldingFristPris
TilmeldingNavn:Titel:Institution:Adresse:Email:Telefon: