Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Spørgsmål 899
Offentligt
802102_0001.png
802102_0002.png

Trafikudvalget

Til:

Dato:

Transportministeren19. februar 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:TRU alm. del

Spørgsmål 899

I lyset af at ministeren har oplyst, at den forventede besparelse på at udføremotorvejen Kliplev-Sønderborg som OPP projekt vil blive 70 mio.kr. set i forholdtil, hvis den blev anlagt i totalentreprise, bedes ministeren oplyse, hvilket årberegningerne på at udføre Kliplev-Sønderborg i totalentreprise er blevetforetaget.

Spørgsmål 900

Er beregningerne på at anlægge motorvejen Kliplev-Sønderborg som OPPprojekt henholdsvis i totalentreprise blevet korrigeret for den aktuellemarkedssituation, og hvis det er sket, hvor stor vurderes besparelsen ved atanlægge den som OPP projekt så?

Spørgsmål 901

Er OPP projektets æstetik på højde med de motorvejsprojekter, Vejdirektoratetnormalt udarbejder og er æstetikken blevet vurderet af en uafhængig ekspert?Her tænkes f.eks. på udførelsen af broer, hvor det ønskes oplyst, hvor meget afbesparelsen i OPP projektet, der skyldes, at man ikke har forlangt vanlig"Vejdirekorat-æstetik-standard", og om det ikke er korrekt, at brotyperne i detvindende projekt, er af en væsentlig billigere type, end hvad Vejdirektoratetnormalt vil forlange.

Spørgsmål 902

Er der taget beskæftigelsesmæssige hensyn i OPP-projektet?

Spørgsmål 903

Hvor mange årsværk vil være beskæftiget i OPP-projektet, og hvor mangearbejdstagere i OPP-projketet forventes at være lokale?
1/2

Spørgsmål 904

Har man haft lignende projekter med udenlandske entreprenører i Danmark, oghar man i så fald i tidligere projekter fortrinsvis benyttet dansk arbejdskraft?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Flemming Damgaard Larsenformand.
1/2