Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Spørgsmål 1364
Offentligt
874027_0001.png
874027_0002.png
874027_0003.png

Trafikudvalget

Til:

Dato:

Transportministeren6. juli 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:TRU alm. del

Spørgsmål 1364

Ministeren bedes gøre rede for, hvor i EU-direktiv 96/53/EF af 25. juli 1996,ministeren finder hjemmel til, at danske modulvogntog kan passere grænsen vedPadborg og derfra køre til Kaltenkirchen-Nützen-Kampen.

Spørgsmål 1365

Ministeren bedes tilsende udvalget den korrespondance, Trafikstyrelsen harsendt EU-Kommissionen vedr. kørsel med danske modulvogntog over dendansk-tyske grænse ved Padborg.

Spørgsmål 1366

Uanset om det er ministeriet, Trafik- eller Færdselsstyrelsen, der har væretinvolveret i den aftale, der er indgået om kørsel med modulvogntog over dendansk-tyske grænse, så forventes ministeren at kunne gøre rede for, hvad dersker under ministerens ressort, og derfor bedes ministeren også be- ellerafkræfte, hvorvidt EU-Kommissionen er blevet underrettet om det i TRU alm. del– spm. 1248 nævnte forhold, samt hvornår dette i givet fald er sket.

Spørgsmål 1367

Ministeren bedes gøre rede for, hvordan EU-Kommissionen har reageret påmeddelelsen om den traktatstridige kørsel med modulvogntog over dendansk-tyske grænse.

Spørgsmål 1368

Ministeren bedes gøre rede for de instrukser, der er blevet givet til told- ogpolitimyndighederne ved den dansk-tyske grænse i Padborg vedr. kørsel overgrænsen med modulvogntog til Tyskland.
1/3

Spørgsmål 1369

Ministeren bedes uddybe den definition, der gives i svar på TRU alm. del – spm.1256, hvori det bl.a. hedder, at særtransporter er udeleligt gods, som f.eks. enmøllevinge, og ministeren bedes dernæst gøre rede for, hvorvidt denne definitionkan anvendes overfor de fire ugentlige transport af blomster med modulvogntogover den dansk-tyske grænse.

Spørgsmål 1370

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt brugen af ITD som kilde til de svarministeren giver til udvalget, skal ses i forlængelse af, at regeringen er af denopfattelse, at brancheorganisationerne skal kontrollere sig selv.

Spørgsmål 1371

Har ministeren kendskab til andre områder indenfor sin ressort, hvor ensærdeles aktiv og involveret brancheorganisation, der har en åbenlys økonomiskinteresse i udfaldet af et bestemt forløb, tillige leverer de oplysninger om detgivne forhold, som ministeren skal bruge til at besvare spørgsmål fra udvalget,og i bekræftende fald bedes oplyst, hvilke områder det drejer sig om?

Spørgsmål 1372

Mener ministeren fortsat, at ITD er en troværdig kilde til de oplysninger,ministeren videregiver til udvalget, i og med at ITD, som det fremgår af svar påTRU alm. del – spm. 1260, ikke er i stand til at sondre mellem forskellen påsærtransporter af udeleligt gods, og transport af blomster?

Spørgsmål 1373

Vil ministeren i sin svarafgivelse vedr. kørsel med modulvogntog over dendansk-tyske grænse afstå fra at inddrage forholdene vedr. kørsel medmodulvogntog til/fra Sverige, i og med at modulvogntog er tilladt i Sverige, og harværet det siden 1960'erne, mens de i Schleswig-Holstein kun må køre på tonøje afgrænsede ruter, samt ved kørsel fra Padborg tilKaltenkirchen-Nützen-Kampen, jf. vedhæftede spørgsmål og svar fra LanddagenI Schleswig-Holstein (Druchsache 17/433) af 29. marts 2010?

Spørgsmål 1374

Ministeren bedes be- eller afkræfte, jf. svar på TRU alm. del – spm. 1258,hvorvidt det hører til ministerens arbejdsområde at have indsigt i, hvordan reglerog bestemmelser på transportområdet administreres hos Danmarks størstesamhandelspartner, Tyskland, og dét i en sådan grad, at ministeren er i stand tilat kunne orientere udvalget derom.

Spørgsmål 1375

Ministeren bedes be- eller afkræfte, jf. svar på TRU alm. del – spm. 1258,hvorvidt der i Ministerrådet, samt ved møder med ministerkolleger fra andreEU-lande samt nabolandes delstater, drøftes emner af fælles interesse,herunder også modulvogntog.

Spørgsmål 1376

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt svar på TRU alm. del – spm. 1108 og1261 skal forstås således, at Trafikstyrelsen ikke er i besiddelse af de faktiskedata for kørsel med modulvogntog over den dansk-tyske grænse, menudelukkende er afhængig af, hvad medierne skriver om det pågældende forhold.
1/3

Spørgsmål 1377

I fald ministeren kan svare bekræftende på ovenstående spørgsmål, vilministeren da tage initiativ til, at der etableres en systematisk og validdataindsamling, baseret på myndighedsoplysninger, og ikke påtransportbranchens partsindlæg eller mediernes version?

Spørgsmål 1378

Ministeren bedes gøre rede for, hvor stor kapacitetsudnyttelsen er i de fireugentlige modulvogntog, der kører med blomster mellem Kaltenkirchen ogOdense.

Spørgsmål 1379

Finder ministeren, at tallene for kapacitetsudnyttelsen af modulvogntog, der eranført i svar på TRU alm. del – spm. 1277, svarer til de forventninger, der knyttersig til modulvogntogene?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Flemming Damgaard Larsenformand.
1/3