Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Spørgsmål 1348
Offentligt
871618_0001.png
871618_0002.png

Trafikudvalget

Til:

Dato:

Transportministeren30. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:TRU alm. del

Spørgsmål 1348

Ministeren bedes kommentere budgetforholdene i Metroselskabet, således somde beskrives i artiklen i Berlingske Business den 4. juni 2010: "Cityringen dømttil megaoverskridelse".

Spørgsmål 1349

Når ministerens forgænger, Flemming Hansen, tidligere har bebudet, atCityringen er "mere af det samme", indebærer dette så, at ledelsen forMetroselskabet igen vil kunne gå til politikerne på Christiansborg og iKøbenhavns og Frederiksberg kommuner, og få flere penge når/hvis der opstårlikviditetsproblemer, og at de tre ejere i så fald vil engagere sig i forhold tilstørrelsen af deres respektive ejerandele?

Spørgsmål 1350

Hvornår forventer ministeren, at Metroselskabets voldgiftssag medentreprenørkonsortiet Comet om et udestående på ca. 2 mia kr., vil væretilendebragt?

Spørgsmål 1351

Ministeren bedes gøre rede for, hvor mange gange voldgiftssagen medentreprenørkonsortiet Comet er blevet udskudt, på hvilke datoer dette er sket, oghvad begrundelsen for at udskyde afgørelsen har været.

Spørgsmål 1352

Af referatet fra Metroselskabets ordinære interessentskabsmøde den 28. april2010 fremgår det, under pkt. 1, at stillinger som hovedregel slås op eksternt, ogi den forbindelse bedes ministeren gøre rede for i hvilke tilfælde dennehovedregel ikke vil blive fulgt.
1

Spørgsmål 1353

Af referatet fra Metroselskabets ordinære interessentskabsmøde den 28. april2010 fremgår det, at passagertallet for 2009 endte på 50 mio., og ministerenbedes gøre rede for, hvordan dette tal forholder sig til de oprindelige prognoser,der blev lagt til grund for planlægningen af metroens etaper 1-3.

Spørgsmål 1354

Ministeren bedes gøre rede for, hvor mange gange prognoserne for metroenspassagertal er blevet nedjusteret, på hvilke datoer dette er sket, og hvilkenøkonomisk effekt det har haft.

Spørgsmål 1355

Ministeren bedes gøre rede for, hvor stort et beløb, der "mangler i kassen", somfølge af, at passagerprognoserne for metroen ligger betydeligt under detforventede niveau.

Spørgsmål 1356

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt metroen er et selvfinansierende projekt,således som udtalt og lovet af vicedirektør i Metroselskabet Anne-Grethe Foss.

Spørgsmål 1357

Finder ministeren det hensigtsmæssigt og betryggende, at Metroselskabetsegenkapital, der ved udgangen af 2009 var 9,4 mia. kr., vil nærme sig nul i løbetaf 2010, når selskabet forventeligt indgår de store anlægskontrakter omCityringen?

Spørgsmål 1358

Ministeren bedes gøre rede for, hvor stort et milliardbeløb Metroselskabetforventes at skulle optage i lån i de kommende år.

Spørgsmål 1359

Hvordan vil ministeren sikre, at indtægterne fra salg af arealer i Nordhavnen, vilblive brugt til at betale for Cityringen og ikke til den nuværende metro.

Spørgsmål 1360

Ministeren bedes oplyse, om ejerne af Metroselskabet har en øvre grænse for,hvor meget Metrocityringen samlet må koste.

Spørgsmål 1361

Vil ministeren og Københavns og Frederiksberg kommuner skulle godkenderesultatet af licitationen på Metrocityringen, inden der skrives kontrakt?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Flemming Damgaard Larsenformand.
2