Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Spørgsmål 1338
Offentligt
871452_0001.png
871452_0002.png

Trafikudvalget

Til:

Dato:

Transportministeren30. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:TRU alm. del

Spørgsmål 1338

Er ministeren af den opfattelse, at det, jf. svar på TRU alm. del - spm. 1253,stadig er relevant at benævne forsøget med modulvogntog, som et "forsøg"?

Spørgsmål 1339

Ministeren bedes relatere besvarelsen af TRU alm. del - spm. 1253 til følgendecitat fra L 35 (folketingsåret 2006-07) Forslag til lov om ændring af færdselsloven(Modulvogntog), hvor det indledningsvis hedder "§ 70 a. Transport- ogenergiministeren kan uanset forbuddet i § 70, stk. 1, 1. pkt., fastsættebestemmelser om, at det på nærmere angivne strækninger, hvor forholdene talerherfor, tillades at køre med lange vogntog bestående af bil og et eller topåhængskøretøjer (modulvogntog)".

Spørgsmål 1340

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt modulvogntog, der overføres med færgemellem Danmark og Tyskland, vil blive registreret som modulvogntog eller somalm. lastbil, jf. svar på TRU alm. del - spm. 1251.

Spørgsmål 1341

Når ministeren i svar på TRU alm. del - spm. 1250 anfører, at ministeren har fuldtillid til, at Tyskland kan kontrollere overholdelsen af de tyske regler, bedesministeren gøre rede for årsagen til, at EU-Kommissionen har påtalt dentraktatstridige kørsel med modulvogntog, der finder sted over den dansk-tyskgrænse, og hvordan denne kørsel forholder sig til de ikke-eksisterende tyskeregler.

Spørgsmål 1342

Ministeren bedes uddybe sit svar på TRU alm. del - spm. 1250 om, at iDanmark håndhæver politiet de gældende regler, når der ikke desto mindreforegår traktatstridig kørsel med modulvogntog over den dansk-tyske grænse,samt gøre rede for, hvilke danske regler der inkluderer kørsel med modulvogntogover den dansk-tyske grænse.
1/2

Spørgsmål 1343

Ministeren bedes gøre rede for, hvilken myndighed der har været involveret i denaftale, der er indgået om transporterne over grænsen, jf. svar på TRU alm. del -spm. 1248.

Spørgsmål 1344

Ministeren bedes tilsende udvalget den samlede korrespondance, telefonnotater,mails m.v. vedr. aftalen hos den myndighed, der har været involveret i den aftale,der er indgået om transporterne over grænsen, jf. svar på TRU alm. del - spm.1248.

Spørgsmål 1345

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt den myndighed der har været involveret iden aftale, der er indgået om transporterne med modulvogntog over dendansk-tyske grænse, jf. svar på TRU alm. del - spm. 1248, er forpligtiget til atunderrette ministeren om, at der indgås aftale om traktatstridig kørsel medmodulvogntog over den dansk-tyske grænse, og hvis dette tilfældet, bedesministeren gøre rede for, hvornår denne underretning har fundet sted.

Spørgsmål 1346

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt den myndighed, der har været involvereti den aftale, der er indgået om transporterne med modulvogntog over dendansk-tyske grænse, jf. svar på TRU alm. del - spm. 1248 har underrettetEU-Kommissionen om, at der er indgået aftale om traktatstridig kørsel medmodulvogntog over den dansk-tyske grænse.

Spørgsmål 1347

Ministeren bedes gøre rede for, hvilke sanktioner EU-Kommissionen kan tage ianvendelse, såfremt den traktatstridige kørsel med modulvogntog over dendansk-tyske grænse fortsætter.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Flemming Damgaard Larsenformand.
1/2