Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Spørgsmål 1187
Offentligt
845038_0001.png
845038_0002.png

Trafikudvalget

Til:

Dato:

Transportministeren12. maj 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:TRU alm. del

Spørgsmål 1187

Finder ministeren, at de afbrydelser af såvel S-togs-trafikken samtKystbanetrafikken i perioden maj-september 2012 muligvis længere som følge afanlæg af Nordhavnsvejen, er acceptable, når de betænkes, at heleS-togssystemet og store dele af regionaltogstrafikken i hovedstadsområdet, vilblive påvirket negativt deraf?

Spørgsmål 1188

Ministeren bedes gøre rede for, hvor mange rejsende på henholdsvisS-togsnettet og på Kystbanen der forventes at ville stige om til andretransportmidler (cykler og biler) mens anlægs-arbejdet foregår.

Spørgsmål 1189

Kan ministeren oplyse, hvorvidt Banedanmarks fjernstyringssystem, der alleredei dag er stærkt belastet, vil kunne klare den merbelastning der vil opstå, mensNordhavnsvejen anlægges?

Spørgsmål 1190

Hvordan vil ministeren sikre, at der forlods er etableret de nødvendige faciliteterså erstatningskørslen kan gennemføres tilfredsstillende fra dag ét, mensNordhavnsvejen anlægges?

Spørgsmål 1191

Vil ministeren sikre, at inden anlægsarbejdet af Nordhavnsvejen igangsættes, daer der etableret gangbroer i den sydlige ende af perronerne på Hellerup stationfor derved at sikre, at der kan ske en smidig og hurtig omstigning for rejsende frade ordinære tog til erstatningskøretøjerne, idet den eksisterende perrontunnelikke har kapacitet til at kunne klare opgaven?
1/2

Spørgsmål 1192

Vil der blive oprettet en hotlineservice - telefonisk, via Internettet, som SMS ogpå tekst-TV - hvor de rejsende kan blive opdateret med aktuelle informationer omtogtrafikken?

Spørgsmål 1193

Vil ministeren i forbindelse med anlæg af Nordhavnsvejen, etablere detnødvendige antal buffere i form af reservetogsæt og -busser og tilstrækkeligtmed informationspersonale på de relevante perroner, så de gener de rejsende vilopleve mens anlægsarbejdet står på begrænses til et minimum?

Spørgsmål 1194

Hvordan vil ministeren sikre, at de erstatningskøretøjer (busser og tog) underhele perioden hvor Nordhavnsvejen anlægges, vil have den fornødnemerkapacitet, således af overbelægning ikke finder sted?

Spørgsmål 1195

Vil ministeren fravige reglerne for rejsetidskompensation for de rejsende på heleS-togsnettet og på Kystbanen, mens anlægsarbejdet med Nordhavnsvejenforegår, således at også rejsende, der dagligt "kun" forsinkes med 10-15minutter i hver retning, vil kunne nyde godt af kompensationsordningen?

Spørgsmål 1196

Ministeren bedes gøre rede for de logistiske og andre problemer, der vil opstå påHelgoland når opstillingsspor inddrages mens anlægget af Nordhavnsvejenforegår, jf. notat fra Københavns Kommune af 24. marts 2010 (Sagsnr.2010-28126).

Spørgsmål 1197

Ministeren bedes gøre rede for det samlede økonomiske tab, som DSB S-tog,DSB-First samt andre operatører vil have i forbindelse med anlæg afNordhavnsvejen.

Spørgsmål 1198

Ministeren bedes gøre rede for, hvem der holder togoperatørerne ogBanedanmark skadesløse som følge af de økonomiske tab, der vil opstå iforbindelse med anlæg af Nordhavnsvejen.

Spørgsmål 1199

Finder ministeren, at anlæg af Nordhavnsvejen vil være i overensstemmelse medregeringens målsætning om at mindske vejtrafikkens miljøbelastninger iKøbenhavns indre bydele, her ses på byen som helhed, og ikke på at nogleenkelte gader muligvis vil få mindre biltrafik?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på [email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Flemming Damgaard Larsenformand.
1/2