Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Bilag 287
Offentligt
821152_0001.png
Netværket HH-korridoren
PRESSEMEDDELELSE30. marts 2010
Positivt signal fra Sverige om ny fast forbindelseDe svenske regeringspartier har netop præsenteret et forslag om en udredning af en ny fast forbindelsemellem Danmark og Sverige. Det er en vigtig milepæl i den fortsatte udvikling af Øresundsregionen.En ny fast forbindelse mellem Danmark og Sverige er kommet et skridt nærmere. På et pressemøde iMalmø i dag har de svenske regeringspartier fremlagt en ambitiøs udviklingsplan for infrastruktur, derforeslår investeringer for 482 mia. svenske kroner over hele landet.Udviklingsplanen indeholder et forslag om at undersøge en ny fast forbindelse over Øresund, og vedpræsentationen pegede partilederne på, at en nordlig linjeføring mellem Helsingør og Helsingborgsandsynligvis er den mest interessante.”Det er en meget glædelig melding fra den svenske regering. En fast forbindelse mellem Helsingør ogHelsingborg vil have stor betydning for den fortsatte udvikling af Øresundsregionen som et attraktivt stedat bo, arbejde og drive virksomhed” udtaler Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen på vegne afNetværket HH-korridoren, der er et samarbejde mellem erhvervsliv og myndigheder på begge sider afØresund.Åben invitationI forbindelse med fremlæggelsen understregede den svenske regering, at man vil invitere den danskeregering til at medvirke i udredningsarbejdet.”Vi vil kraftigt opfordre den danske regering til at tage positivt imod invitationen fra Sverige, så der kangennemføres en fælles statslig udredning af perspektiverne for en ny fast forbindelse. Det handler ikke kunom udviklingen internt i Øresundsregionen men også om at sikre smidig afvikling af transittrafikken, nårFemern-forbindelsen åbner i 2018”, siger Johannes Hecht-Nielsen.”Vi ser frem til at medvirke i dette udredningsarbejde. Der foregår allerede et grundigt analysearbejde i tætsamarbejde mellem Region Skåne, Region Hovedstaden og Region Sjælland i det såkaldte IBU-projekt, somkan udnyttes i den udredning, der forhåbentlig iværksættes snart”, slutter Johannes Hecht-Nielsen.
Yderligere information:Johannes Hecht-Nielsen, borgmester Helsingør,[email protected],tel: 4928 2000, mobil 2531 2000Peter Danielsson, borgmester Helsingborg,[email protected],tel: +46 732 311 296
Om Netværket HH-korridorenHH-korridorener et netværk og et samarbejde mellem erhvervsliv, interesseorganisationer og offentlige aktører med henblik på atudvikle trafikkorridoren via Helsingør-Helsingborg og skabe grundlag for en dansk/svensk beslutning om en fast forbindelse.Netværkets medlemmer er Helsingør kommune, Helsingborgs Stad, Region Skåne, Sydsvenska Industri- og Handelskammaren,Dansk Transport og Logistik, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri.