Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Bilag 279
Offentligt
817939_0001.png
817939_0002.png
Fra: Transportministeriet [mailto:[email protected]]Sendt: 24. marts 2010 11:03Emne: Abonnementbesked fra Transportministeriet - Transportministeren tog førstespadestik på motorvej mellem Kliplev og SønderborgDer er lagt en nyhed op på Transportministeriet hjemmeside.Nyheden er blevet tildelt følgende kategorier:**Ministeren/DepartementetVeje, køretøjer og trafiksikkerhed
Nyheden vises nedenfor:________________________________________________Transportministeren tog første spadestik på motorvej mellem Kliplev og SønderborgTransportminister Hans Christian Schmidt tog i dag første spadestik på den 26 kmlange motorvejsstrækning mellem Kliplev og Sønderborg. Motorvejen skal kunne tagesi brug senest i 2013.
Dagens begivenhed markerer starten på det første projekt på vejområdet i Danmark,der skal bygges og drives som et Offentligt-Privat-Partnerskab - i daglig tale OPP.
Det er konsortiet Kliplev Motorway Group (KMG), der står for anlæg og efterfølgende26 års drift og vedligeholdelse af motorvejen. KMG består af østrigske STRABAG SEog Züblin Scandinavia A/S fra Trige ved Århus.
Staten er den formelle ejer af motorvejen i hele anlægs- og driftsperioden.
I forbindelse med det første spadestik udtaler transportminister Hans ChristianSchmidt:
- I forbindelse med det første spadestik til motorvejen mellem Kliplev ogSønderborg glæder jeg mig især over de mange borgere, der vil få glæde af denkommende motorvej. Det gælder ikke mindst de mange daglige pendlere.
- Jeg glæder mig også over de gevinster, det internationalt orienterede sønderjyskeerhvervsliv kan forventes at få af motorvejen i form af den øgede mobilitet, dervil styrke udviklingen i regionen, skabe arbejdspladser og tiltrække den højtkvalificerede arbejdskraft, der efterspørges af virksomhederne. På den måde vil
motorvejen bidrage til at trække vækst ikke bare til Alssund-området, men til heleSønderjylland.
- Efter mange års forberedelser kan anlægsarbejdet nu gå i gang. Jeg ser frem til,at vi kan udnytte de erfaringer, Vejdirektoratet får med OPP på vejområdet, iforbindelse med kommende projekter på transportområdet.
Yderligere oplysninger om projektet kan findes på KMG's hjemmesidewww.kmgroup.dkeller på Vejdirektoratets hjemmesidewww.vejdirektoratet.dk/kliplev-sonderborg.
Yderligere oplysninger:Særlig rådgiver Søren Lauridsen på tlf. +45 30637723
Fotos af begivenheden kan snarest formidles gennem kontakt til:Webredaktør Katinka Fischer-Nielsen, Vejdirektoratet på tlf + 45 72442319________________________________________________Med venlig hilsenTransportministeriet -http://www.trm.dk/Du kan afmelde nyheder fra Transportministeriet påhttp://www.trm.dk/sw43913.asp