Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del Bilag 167
Offentligt
783040_0001.png
783040_0002.png
SICSkagen Innovations CenterDr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail:[email protected].www.shore.dkFolketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K.Skagen d. 12. januar 2010.
Our ref. Pj/cp.

Vedr. Foretræde for Trafikudvalget d. 14. januar 2004.

Jeg fremsender hermed kopi at vort brev til Transportminister Lars Barfoed dags dato, idetministeren har afgivet urigtige oplysninger til udvalget i forbindelse med SIC projektet påvestkysten.Det er jo en meget alvorlig sag når Kystdirektoratet helt bevidst afgiver urigtige oplysninger viaministeren og dermed forsøger at manipulere med Trafikudvalget.Samtidig er det nu dokumenteret at Kystdirektoratet helt bevidst og systematisk begik hærværk for34 mio. kr. mod SIC projektet ved at sandfodre 3 km nord for og 700 meter ind i det nordligereferenceområdeNye beregninger viser nu, at området var det stærkeste område på hele vestkysten, idet området vartilført 2,7 mio. kubikmeter over de sidste 25 år ved hjælp af bypassing systemet syd for HvideSande havn.Udgiften til driften af bypassing systemet har været ca. 125,0 mio. kr., så Kystdirektoratet varsåledes særdeles bekendt med at de store sandmængder var pumpet mod syd opstrøms bag vedbølgebryderne, som lå delvis neddækket i sand.Vi har nu bedt ministeren om at fremme vor ansøgning af 26 juni 2009 til at udvide SIC systemetved Skodbjerge, idet staten og kommunerne har sparret 41,4 mio kr efter af SIC systemet overgik tilpermanent drift d. 8 januar 2008.Kystdirektoratet har forsøgt at forhale sagsbehandlingen med urigtige oplysninger.Samtidig vil jeg orientere udvalget om status i sagen om videnskabelig uredelighed modKystteknisk Chef Per Sørensen og professor Jørgen Fredsøe.Kystteknisk chef Per Sørensen og Jørgen Fredsøe erkender nu, at de kun har indsat stranddata i aprilog oktober kvartal 2006 og 2007 med det formål, at vise at der skulle være naturlige variationer isandmængden på stranden på op til 730.000 kubikmeter på et kvartal, som svarer til en ændring afstrandhøjden på 67 cm i 100 meters brede på 11 km.Der er tale om åbenlys svindel medvidenskabelige data og jeg kan næppe forestille mig at JørgenFredsøe er professor på DTU ved årets udgang.SIC har modtaget meget stor anerkendelse for sine meget videnskabelige og faktuelle analyser fraudlandet, som udenlandske forske nu bygger videre på med en betydelig arbejdsindsats.
Resultaterne på verdensplan analyseres nu videnskabeligt og fremlægges nu årligt på storekonferencer.Disse udenlandske undersøgelser viser også en meget signifikant effekt af SIC systemet på strandenog rent geologisk i et større perspektiv.Udenlandske videnskabs mænd taler nu om, at indstille undertegnede til en nobelpris i fysik, idetSIC systemet kan rede mange øsamfund fra undergang i relation til den globale vandstandsstigning,hvis vandstandsstigningen bliver ca. 50 cm eller mindre.Vi sorterer nu i de mange henvendelser som er kommet ind i forbindelse med klimakonferencen, såvi kan udnytte vore ressourcer bedst muligt.Det er derfor meget vigtigt at Kystdirektoratet ikke begår nyt hærværk på vort anlæg ved Skod-bjerge, som planlagt via Transportministeren.Vi anmoder derfor udvalget om at sikre, at vi får de nødvendige tilladelser til udvidelse vedSkodbjerge, samt at vi bliver betalt for den permanente drift efter d. 8. januar 2009, idet statenbeviseligt sparer ca. 20 mio. kr. årligt, idet der ikke skal sandfodres i området efter at der blevetableret trykudligningsmoduler i ref. 2 i begyndelsen af juli måned 2009.Der er fortsat stor kliterosion i ref. 1, hvor der ikke bliver etableret trykudligningsmoduler før vi harden formelle tilladelse.Kystdirektoratet har nu vidst i mange år at effekten af sandfodring er minus 170% årligt og harderfor i det skjulte bygget skråningsbeskyttelser, og det bliver nu spændende at se de faktuelle tal,som viser hvor mange km der nu er etableret skråningsbeskyttelse.Der er jo ingen som havde forestillet sig at KDI ville fremlægge særdeles fejlagtige oplysninger forTrafikudvalget og begå direkte hærværk på et af verdens mest interessante forskningsprojekterinden for kystbeskyttelse.Med venlig hilsenPoul JakobsenKopi:Nordjyske StiftstideneDagbladet Ringkøbing SkjernDR.” Orientering.”