Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Spørgsmål 725
Offentligt
872791_0001.png
872791_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren2. juli 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 725

Vil ministeren bekræfte at der eksisterer fagligt materiale i Sundhedsstyrelsen,som dokumenterer den lægevidenskabelig evidens bag Sundhedsstyrelsensbeslutning om at samle de højt specialiserede funktioner på børnekræftområdet,herunder børneneurokirurgi på Skejby og Rigshospitalet?)

Spørgsmål 726

I forlængelse af ministerens seks linjer korte svar på SUU alm. del - spørgsmål513 bedes ministeren redegøre for de samlede overvejelser, og den samledelægevidenskabelige evidens for at samle de højt specialiserede funktioner påbørnekræftområdet, herunder børneneurokirurgi på Skejby og Rigshospitalet.

Spørgsmål 727

Ministeren bedes redegøre for udredningsforløbene på børnekræftområdet, bådei forhold til sværhedsgrad, tid, ressourcer og antal af forløb.

Spørgsmål 728

Ministeren bedes fremlægge den lægevidenskabelige evidens for ændringen iSundhedsstyrelsens udmelding vedrørende børneonkologien den 22. juni 2010,idet man i Rapport for Specialet: Pædiatri under punktet Hæmatologi/Onkologipå side 27 kan læse følgende: "Det foreslås, at behandlingen varetages 4 stederi Danmark".

Spørgsmål 729

I forlængelse af beskrivelsen af patientvolumen inden for børnekræftområdet,som beskrives i ”Pakkeforløb for kræft hos børn” september 2009, udgivet afSundhedsstyrelsen på side 13: ” I Danmark diagnosticeres årligt 150-170 nyetilfælde af kræft hos børn og unge under 15 år inklusive cirka 20 lavgradstumoreri hjerne og rygmarv ”Arbejdsgruppen skønner, at børneonkologisk afdelingmed højt specialiseret funktion årligt undersøger cirka det dobbelte antal børn påbegrundet mistanke om kræft, og at de lokale børneafdelinger ogortopædkirurgiske afdelinger årligt undersøger cirka 10-20 gange så mange børnpå mistanke om kræft”, bedes ministeren redegøre for den lægevidenskabelige
1/2
evidens bag kriteriet om patientvolumen, som alene tæller antallet af nye tilfældeaf kræft hos børn.

Spørgsmål 730

Ministeren bedes fremlægge den lægevidenskabelige evidens for hvordanbørnekræftbehandlingen i Danmark afskiller sig fra de øvrige nordiske lande(Sverige, Finland og Norge), hvor det gennemsnitlige befolkningsgrundlag percenter i disse lande varierer mellem 1 og 1½ million indbyggere.

Spørgsmål 731

Ministeren bedes redegøre for, hvor ofte et barn, hvor der er mistanke omondartet sygdom eller i kræftbehandling typisk forventes at skulle møde påenten Rigshospitalet eller Skejby, som følge af Sundhedsstyrelsens udmeldingden 22. juni 2010? (bosiddende i Region Syddanmark).

Spørgsmål 732

I en artikel fra Fyens Stiftstidende den 27. juni 2010 ”Overlæge savner enforklaring” udtaler Lone de Neergaard om placeringen af børnekræftspecialefølgende ”og vores vurdering er, at de er skarpere og mere erfarne i Århus ogKøbenhavn”, hvilken faglig evidens mener ministeren at planlægningschefen iSundhedsstyrelsen bygger denne udtalelse på?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Julie Skovsby (S)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2