Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Spørgsmål 635
Offentligt
860509_0001.png
860509_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren7. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 635

Kan ministeren i relation til svaret på spørgsmål S 2321 bekræfte, at infertilitetofte er en konsekvens af en række sygdomme som endometriose, PolycystiskOvarie Syndrom (PCOS), diabetes, testesretention, fåresyge, klamydia,hormonforstyrrelser, autoimmune forstyrrelser, cyster og blindtarmsbetændelse,alle sygdomme som normalt behandles i det offentlige sundhedsvæsen?

Spørgsmål 636

Kan ministeren bekræfte, at konsekvenser af sygdomme som endometriose,Polycystisk Ovarie Syndrom (PCOS), diabetes, testesretention, fåresyge,klamydia, hormonforstyrrelser, autoimmune forstyrrelser, cyster ogblindtarmsbetændelse ofte er infertilitet, på linje med hosten hos en KOLpatient, og nedsat gangfunktion hos en patient ramt af apopleksi? Er ministerenenig i, at man både behandler hosten hos KOL patienten og genoptrænergangfunktionen hos mennesker, der har haft apopleksi på trods af, at dissekonsekvenser ikke er deciderede sygdomme, men er forudsætningen for, atborgeren kan fortsætte livet efter sygdom med en høj livskvalitet og som aktivesamfundsborgere?

Spørgsmål 637

Kan ministeren i relation til svaret på spørgsmål S 2321 bekræfte, at infertilitethos unge kvinder, der ønsker at få børn kan føre til stress og psykisk nedtur påhøjde med den man oplever hos kvinder, der har fået stillet diagnosenbrystkræft?

Spørgsmål 638

Ministeren bedes i relation til svaret på SUU alm. del - spørgsmål 595 angivekilden og årstallet for de tal, der nævnes i svaret - herunder angivelsen af, "densamlede aktivitet vedrørende fertilitetsbehandling på offentlige sygehuse opgørestil over 100.000 ambulante besøg med en gennemsnitlig udgift på knap 2.400 kr.og ca. 300 indlæggelser med en gennemsnitlig udgift på knap 17.600 kr."
1/2

Spørgsmål 639

Kan ministeren bekræfte, at han den 25. marts 2010 udtalte følgende til DRNyheder: "Vi vil ikke pille ved den brugerbetaling, som vi har på en rækkeområder i dag. I stedet skal vi prøve at se, hvordan vi kan behandle flerepatienter med de samme penge" - og at der altså er tale om løftebrud fraregeringens side, når man nu indfører brugerbetaling overfor mennesker, der somfølge af sygdomme har problemer med fertiliteten?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Anderen (S)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2