Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Spørgsmål 588
Offentligt
855134_0001.png
855134_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren28. maj 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 588

Ministeren bedes oplyse, hvor meget det vil koste et ufrivilligt barnløst par atblive henholdsvist insemineret eller kunstig befrugtet (IVF-behandling) efter enændring af sundhedsloven, der betyder, at kunstig befrugtning ikke længere eromfattet af vederlagsfri behandling i sundhedsvæsenet.

Spørgsmål 589

Vil det fortsat være muligt for offentlige fertilitetsklinikker at tilbyde kunstigbefrugtning til ufrivilligt barnløse par mod brugerbetaling, efter en ændring afsundhedsloven, der betyder, at kunstig befrugtning ikke længere er omfattet afvederlagsfri behandling i sundhedsvæsenet?

Spørgsmål 590

Vil de offentlige fertilitetsklinikker, der i dag står for 5 procent af alle børnefødsleri en årgang, fortsat kunne tilbyde kunstig befrugtning mod et vederlag fra detufrivilligt barnløse par? Eller er det regeringens plan helt at fjernefertilitetsbehandlingen fra det offentlige sundhedsvæsen?

Spørgsmål 591

Er det regeringens mål, at de 50 mio. kr. der fortsat skal gå til kunstigbefrugtning i offentligt regi, skal udmøntes som et tilskud til mindre bemidledeufrivilligt barnløse, eller vil man udmønte dem som en positiv-liste over bestemtediagnoser, der efter regeringens mening fortsat skal tilbydes kunstig befrugtningi offentligt regi?

Spørgsmål 592

Er det kun kunstig befrugtning (IVF-behandling), der skal behæftes medbrugerbetaling eller skal udredning af årsager til barnløshed, behandling medhormoner, insemination og udtagning af æg til donation fortsat være envederlagsfri ydelse i det offentlige sundhedsvæsen?
1/2

Spørgsmål 593

Hvilke konsekvenser forventes forslaget om ikke at tilbyde vederlagsfribehandling med kunstig befrugtning, at have for antallet af æg, der årligtdoneres til ufrivilligt barnløse par, der mangler æg for at kunne blive gravide?

Spørgsmål 594

Hvillke erfaringer er der i andre lande med indførelse af brugerbetaling påfertilitetsbehandling i forhold til antallet af børn, der efterfølgende kommer tilverden som følge af kunstig befrugtning?

Spørgsmål 595

Ministeren bedes redegøre for, hvordan ophævelsen af den gratis hjælp tilkunstig befrugtning giver besparelser på 200 millioner kr. om året, når deoffentlige fertilitetsklinikker tilsammen har et budget på 100 mio. kr. om året, jf.oplysninger fra Dansk Fertilitetsselskab.

Spørgsmål 596

Ministeren bedes oplyse, om besparelsen på 200 mio. kr. om året ved at fjerneden gratis hjælp til kunstig befrugtning vil indgå som en del aføkonomiforhandlingerne med regionerne.

Spørgsmål 597

Ministeren bedes oplyse, hvilke konsekvenser det vil få for Danmarks rolle somforegangsland inden for fertilitetsforskning, at regeringen vil fjerne den gratishjælp til kunstig befrugtning.
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Andersen (S)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2