Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Spørgsmål 465
Offentligt
821088_0001.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren30. marts 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 465

Ministeren bedes redegøre for, hvordan fordelingen af retspsykiatriske patienterer på de fem regioner, og hvordan regionerne kompenseres for eventuelleskævheder i fordelingen.

Spørgsmål 466

Ministeren bedes redegøre for, hvad der er forklaringen på, at anvendelsen aftvangsforanstaltninger i psykiatrien - efter et markant fald i 2004 i forbindelsemed det "Nationale kvalitetsprojekt om brug af tvang i psykiatrien medanvendelse af gennembrudsmetoden" - igen er steget til nogenlunde det sammeniveau som før gennemførelsen af dette projekt.

Spørgsmål 467

Mener ministeren ikke, at det burde være muligt permanent at nedbringeanvendelsen af tvangsforanstaltninger til det niveau, man havde i 2004, hvor mangennemførte det "Nationale kvalitetsprojekt om brug af tvang i psykiatrien medanvendelse af gennembrudsmetoden", og vil ministeren tage de nødvendigeinitiativer for igen at bringe tvangsanvendelsen ned på dette niveau?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegnePreben Rudiengaardformand.
1/2