Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Spørgsmål 392
Offentligt
802838_0001.png
802838_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Ministeren for sundhed og forebyggelse22. februar 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 392

Ministeren bedes redegøre for det forløb, der har været i Sundhedsstyrelsen,hvor man i oktober 2007a) tildelte den svenske læge Rafik Abu-Ramadan autorisation på trods afadvarsler fra de svenske sundhedsmyndigheder.b) fejlagtigt tildeler den svenske læge Rafik Abu-Ramadan en titel somspeciallæge, og hvilke tiltag Sundhedsstyrelsen tog for at rette op på fejlen, daman efterfølgende bliver bekendt med lægens reelle uddannelsesmæssigebaggrund.

Spørgsmål 393

Hvad er ministerens holdning til, at den danske fejltolkning af den svenske lægeRafik Abu-Ramadans svenske titel medfører, at han efterfølgende tildelesautorisation i Norge, som speciallæge i almen medicin?

Spørgsmål 394

Ministeren bedes redegøre for, om der findes lignende forløb iSundhedsstyrelsen, hvor udenlandske læger eller andet sundhedspersonaleundergivet autorisation, er blevet tildelt autorisation i Danmark med skærpettilsyn pga. styrelsens viden om klagesager over sundhedspersonen ihjemlandet, og andre sager hvor udenlandske lægetitler eller andresundhedspersoners faglige titler er blevet fejlagtigt oversat af Sundhedsstyrelsenved tildeling af autorisation i Danmark.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Andersen (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
1/2
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2