Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Samrådsspørgsmål W
Offentligt
785719_0001.png

Sundhedsudvalget

Fødevareministeren

Til:

Dato:

18. januar 2010

OMTRYKT:

5. februar 2010 (ændret adressat)I et kommende åbent samråd ønskes en drøftelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål W

Vurderer ministeren, at detailhandlens frivillige 13-punkts plan er tilstrækkelig tilat imødekomme problemer med, at de største pakker slik findes i børnehøjde isupermarkederne som beskrevet i Politiken den 6. januar 2010, og harministeren på den baggrund tænkt sig at tage initiativer, der kan hindre, atsupermarkederne placerer slik i børnehøjde?

Spørgsmål X

Vurderer ministeren, at detailhandlens frivillige 13-punkts plan er tilstrækkelig tilat imødekomme problemer med store pakkestørrelser af usunde fødevarer, og vilministeren tage initiativer, der kan begrænse tilgængeligheden af usundefødevarer, herunder problemer med store pakkestørrelser, som led i kampenmod fedmeepidemien?

Spørgsmål Y

Hvordan har ministeren sikret den løbende kontrol og monitorering afpakkestørrelserne på de usunde fødevarer som slik, chips og sodavand, sidendetailhandlen i 2007 lancerede en frivillig 13-punkts plan, der bl.a. indeholdtinitiativ om at begrænse udviklingen af pakkestørrelsen på slik, læskedrikke ogkonfekture?

Spørgsmål Z

Hvordan forholder ministeren sig til, at international forskning viser, atpakkestørrelsen på usunde fødevarer som slik og chips har betydning forindtaget og dermed overvægtsproblemer, og vil ministeren på den baggrund tageinitiativer, der kan dæmme op for stigende pakkestørrelser på usunde fødevarer idetailhandlen?Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S)
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
Kopi til ombudsmanden
1/3