Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Bilag 225
Offentligt
797876_0001.png
e
Indbydelse til høring omBørns behov og ret til at blive hørt i egne sagerSamt årsager til at børn bliver familieløseTirsdag den 9. marts 2010 kl. 12.00 – 15.00I Fællessalen på Christiansborg
Kære medlem af Folketinget.Da vi etablerede BoPaM for nogle år siden, var det med baggrund i personlige erfaringer om, at dermanglede et forum hvor ”voksne børn – partnere og andre nære pårørende” til misbrugere kunnemødes, omkring de konsekvenser misbrug påfører, især børnene.Vi sidder ikke kun og piller i egen navle. Vi vil forebygge, at nye børn får skader under opvæksten,fordi ingen tager aktion på det omsorgssvigt, børn udsættes for, når forældrene ikke magterforældrerollen. Og vi arbejder for at disse børn ikke bliver familieløse, uanset hvor sværeudfordringer familien og deres personlige netværk måtte have.Vi blander os derfor i den politiske debat, og vi afvikler kurser, konferencer og høringer for atudbrede kendskabet til, hvordan konsekvenserne af forældrenes misbrug kan håndteres, hvis deprofessionelle omkring de pågældende børn turde og ville gribe ind.Børn bør have ret til en tryg barndom. Børn af misbrugere har sjældent en almindelig barndom.De bliver ofte påtvunget voksenansvar. Børnene har behov for og fortjener at blive hørt, nårfamilien skal have hjælp.Program på høringenVelkomst og oplæg ved Bodil Neujahr. BoPaMOplæg ved:Nanna Gotfredsen.Helle Buchvaldt.Stinne Lau Tvede.Svend Bladt.
Gadejurist i Købehavn.Socialrådgiver i Kolding.Børnetinget.Baglandet Vejle.
Lovgivningen m.m.Socialrådgiverens dilemma.Erfaringer og tendenserEgne oplevelser og erfaringer.
Dialogtid mellem deltagerne og oplægsholderne.Ordstyrer: Folketingsmedlem Karen Johanne Klint.BoPaM håber du har tid og lyst til at deltage – og tag gerne en kollega eller en bekendt med.Der serveres kaffe – te med kage.Tilmeldingwww.bopam.dkPris for deltagelse er 200 kr. Medlemmer deltager gratis.Med venlig hilsen - på BoPaM´s bestyrelsens vegneFormand.Bodil Neujahr.