Socialudvalget 2009-10
SOU Alm.del Spørgsmål 589
Offentligt
874177_0001.png
874177_0002.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren6. juli 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SOU alm. del

Spørgsmål 589

Hvordan forestiller ministeren sig, at unge enlige mødre med sociale problemerskal kunne gennemføre deres uddannelse, når regeringens forslag om at forringerevalideringen for unge under 30 år gennemføres?

Spørgsmål 590

Vil forslaget om at forringe revalideringsydelsen for unge under 30 år betyde, atunge enlige mødre udskyder at tage en uddannelse til de er 30 år?

Spørgsmål 591

Ministeren bedes kommentere følgende udtalelse fra Mads Roke Clausen,direktør i Mødrehjælpen om nedskæringer i revalideringsydelse til unge under 30år: ”Vi oplever, som en del af vores hverdag her i Mødrehjælpen, at enlige mødremed sociale problemer, begrænsninger og svigt i bagagen, ofte har svært ved attage en uddannelse. Derfor er det ærgerligt, at man nu endnu en gang beskærerden eneste oplagte støttemulighed til disse. Revalideringen har ellers vist sig atvære et effektivt værktøj til at hjælpe dem permanent ind på arbejdsmarkedet,netop fordi revalidering udover bedre økonomi giver ret til en rækkestøttemuligheder og -foranstaltninger, som SU- og kontanthjælpssystemet ikkeindeholder”, den 26. maj 2010.

Spørgsmål 592

Ministeren bedes oplyse, hvor mange førtidspensionister, der årligt vendertilbage til arbejdsmarkedet, herunder udviklingen i antallet sidenførtidspensionsreformen trådte i kraft, samt hvor mange af disse der frakendespensionen af kommunen og hvor mange, der frivilligt opgiver pensionen for atvende tilbage til arbejdsmarkedet på eget initiativ.
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mette Frederiksen (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.
1/2