Socialudvalget 2009-10
SOU Alm.del Spørgsmål 217
Offentligt
783403_0001.png
783403_0002.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og socialministeren13. januar 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SOU alm. del

Spørgsmål 217

Ministeren bedes med udgangspunkt i henvendelsen fra FOA og 3F af 22.december 2009 til socialministeren og formanden for KommunernesLandsforening gøre rede for, om det er korrekt, at det ikke fremover vil væremuligt at få en aftale med direktøren for Arbejdstilsynet og kunne arbejde idøgnvagter hos en borger med borgerstyret personlig assistance, hvisvedkommende har afgivet arbejdsgiveransvaret til en virksomhed eller enforening, hvis ikke virksomheden eller foreningen har overenskomst?

Spørgsmål 218

Ministeren bedes bekræfte, at det er korrekt, som det fremgår af henvendelsenfra FOA og 3F af 22. december 2009 til socialministeren og formanden forKommunernes Landsforening, at der ikke er en større forskel i udgiften forkommunerne ved at følge den fælles overenskomst mellem de to fagforeningervedrørende borgerstyret personlig assistance set i forhold til at følgeoverenskomsten mellem FOA og KL for ufaglærte ansat inden for social- ogsundhedsområdet?

Spørgsmål 219

Ministeren bedes bekræfte, at den fælles overenskomst imellem de tofagforeninger vedrørende borgerstyret personlig assistance, som er nævnt ihenvendelsen fra FOA og 3F af 22. december 2009 til socialministeren ogformanden for Kommunernes Landsforening, samlet set indeholder nogenlundede samme elementer, som man vil finde i overenskomster på sammenligneligeområder, f.eks. inden for social- og sundhedsområdet?

Spørgsmål 220

Ministeren bedes bekræfte, at det kan være vanskeligt eller umuligt forvirksomheder eller foreninger at overtage arbejdsgiveransvaret vedrørendeborgerstyret personlig assistance samtidig med, at de skal leve op til borgernesforventninger om at kunne leve et normalt liv med bl.a. døgnvagter, hvis ikke
1/2
virksomheden eller foreningen får mulighed for at leve op til denoverenskomstbaserede aftale med direktøren for Arbejdstilsynet, bl.a. som følgeaf for lille økonomisk udmåling fra kommunerne set i forhold til at kunne leve optil overenskomstens krav?

Spørgsmål 221

Ministeren bedes med udgangspunkt i henvendelsen fra FOA og 3F af 22.december 2009 til socialministeren og formanden for KommunernesLandsforening bekræfte, at det er korrekt, at udmålingen, bl.a. med henvisningtil reglernes formulering om ”sammenlignelige grupper”, resulterer i at principperfor støtte til borgerstyret personlig assistance varierer relativt konsekvent påtværs af de 98 danske kommuner?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.
1/2